M.G. Elling

Lactatiekundige IBCLC en kinderverpleegkundige

"Ik sta ouders bij aan het begin van het ouderschap, in een hele mooie maar kwetsbare periode"

                                  M.G. Elling

Sinds 2000 werk ik in HMC Bronovo als kinderverpleegkundige. In 2007 ben ik begonnen aan de opleiding tot lactatiekundige, (borstvoedingsspecialiste) waarvoor ik in 2008 een internationaal examen behaalde. Sindsdien ben ik mij steeds meer bezig gaan houden met het begeleiden van ouders bij het voeden van hun kind(eren) vooral als het om borstvoeding geven gaat. Mijn interesse voor gezonde voeding is uitgegroeid tot een professionele passie.

Bij borstvoeding geven komt veel meer kijken dan alleen een bepaalde hoeveelheid melk aan een baby geven. Ik sta ouders bij aan het begin van het ouderschap, in een hele mooie maar kwetsbare periode. Het hele proces van geboorte en borstvoeding geven is bijzonder. Bij de uitleg over het geven van borstvoeding komt ook het ondersteunen in het ouderschap, kijken naar de signalen van een jonge baby. Ouders hebben veel vragen en onzekerheden, zij moeten nog groeien in hun rol als ouders.

Vaak voel ik mij meer coach dan voedingsdeskundige. Dat is precies waarom ik dit werk zo leuk vind. Bij elk gezin is het weer kijken en zoeken naar de informatie en ondersteuning waarmee ouders en kind zelf verder kunnen. Daarmee zet ik ouders in hun eigen kracht.

Naast het adviseren en ondersteunen van ouders geef ik ook les aan collega’s zodat we als team staan voor een goede begeleiding aan ouders bij het geven van borstvoeding.

In de loop der jaren nemen specialisten steeds vaker contact met een van ons op als zij een moeder zien die problemen heeft door of met het geven van borstvoeding. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking met de kaakchirurg als het gaat om een baby met een korte tongriem. De kaakchirurg behandelt de baby en als lactatiekundige adviseer ik ouders wat zij kunnen verwachten en verbeteren rondom het voeden van de baby.

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

19001352230

Opleiding:

Opleiding: Hoge school Utrecht
Overige studies/opleidingen: A opleiding/kinderaantekening/HC neonatologie en NICU

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Notulist in werkgroep Tong-en Lipriemen en penningmeester Nederlandse Vereniging Lactatiekundigen

Specialisme

Verloskunde

Aandachtsgebieden

borstvoeding