M.C.F. Gerrits

Neuroloog

“Ik behandel graag patiënten met de ziekte van Parkinson en Dystonie”

                                  M.C.F. Gerrits

“Sinds 2007 ben ik neuroloog met als aandachtsgebied bewegingsstoornissen. Ik heb gekozen voor het specialisme neurologie, omdat ik het een uitdaging vind klachten te lokaliseren en te behandelen. Het meest geniet ik van contact met patiënten, gesprekken over de klachten waarvoor ze komen, maar ook over de rest van hun leven.

Op HMC Bronovo zie ik samen met twee 2 collega’s parkinsonpatiënten. Wat mij aanspreekt, is dat ik langdurig contact heb met patiënten en ze kan ondersteunen tijdens een ziekteproces.

Daarnaast is de behandeling van Parkinson multidisciplinair, waarbij er samenwerking is met een parkinsonverpleegkundige, fysiotherapeuten en logopedisten. Wekelijks worden we onze parkinsonpatiënten besproken in het team van parkinsonneurologen en verpleegkundigen. Regionaal is er overleg over 2e lijnsbehandeling (zwaardere behandelingen) voor parkinson (diepe hersenstimulatie, medicatie via een pomp, duodopa of apomorfine).

Mijn doel is om de zorg voor parkinsonpatiënten in de komende jaren nog meer te verbeteren en om meer te investeren in informatie en lotgenotencontact.

Ik behandel ook patiënten met dystonie (bewegingsstoornis) met botuline toxine. Deze patiënten zijn ook meestal jarenlang onder behandeling, zodat ik ze goed kan leren kennen.”

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2007

BIG-nummer:

89049049101

Opleiding:

Studie geneeskunde Rijksuniversiteit Groningen
Opleiding specialist Sint Elisabeth Ziekenhuis Tilburg en Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid Nederlandse Vereniging Neurologie (NVN)
Lid Nederlandse Vereniging Klinische Neurofysiologie (NVKN)
Lid landelijke werkgroep bewegingsstoornissen

Specialisme

Neurologie

Aandachtsgebieden

Ziekte van Parkinson, Dystonie, bewegingsstoornissen