M.A. Hagen

Verloskundearts

“Ik hoop een arts te zijn die handelt op basis van kennis en richtlijnen, maar daarnaast ook luistert naar de wensen van de patiënt”

                                  M.A. Hagen

"Ondanks dat ik ben opgegroeid met een moeder die verloskundige is, was het coschap gynaecologie het moment waarop ik erachter kwam hoe leuk de verloskunde is. 

Na 2 jaar gewerkt te hebben op de afdeling Gynaecologie in een ziekenhuis in Amsterdam, merkte ik dat mijn hart echt bij de verloskunde ligt en daarom werk ik sinds maart 2014 in HMC Westeinde als verloskundearts. Deze functie past perfect bij mij. De intensieve begeleiding tijdens de bevalling staat voor mij centraal, maar de echo’s, de poliklinische zwangerschapscontroles, de spoedconsulten en de zorg op de afdeling en in het kraambed maken het plaatje compleet. De veelzijdigheid van het vak maakt dat het altijd interessant blijft.

Als verloskundearts sta ik dicht bij de patiënt, op momenten dat het allemaal goed en makkelijk gaat, maar ook op het moment dat het niet loopt zoals gehoopt of verwacht.
Ik hoop een arts te zijn die handelt op basis van kennis en richtlijnen, maar daarnaast ook luistert naar de wensen van de patiënt.

Het werken in een team past goed bij mij: iedereen heeft zijn eigen taak, waarbij we elkaar aanvullen. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor de verpleegkundige. Ik neem zelfstandig beslissingen, maar waar nodig overleg ik laagdrempelig met de gynaecoloog. We kunnen niet zonder elkaar.” 

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2014

BIG-nummer:

89915291501

Opleiding:

Studie geneeskunde Vrije Universiteit, Amsterdam
Opleiding tot verloskundearts in HMC Westeinde, Den Haag

Talen:

Engels, Nederlands

Specialisme

Verloskunde