L.H.P.M. Filippini

Kinderarts-kindercardioloog

"Kindergeneeskunde is erg volwassen geneeskunde omdat kinderen gezonde 'advocaten' hebben”

                                  L.H.P.M. Filippini

" Ik werk sinds 2000 in Den Haag. De stad was mij enigszins onbekend, en heeft me positief gegrepen. Ik zou nooit meer ver van de zee willen wonen. De breedte van het vak kindergeneeskunde en het contact met ouders en kinderen tijdens ziekte hebben mij altijd geboeid wat reden was voor het kiezen van het specialisme kindergeneeskunde.

Na mijn opleiding tot kinderarts in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis (WKZ) heb ik mij verder specialiseerd in de kindercardiologie, met als bijzonder aandachtsgebied de ritmestoornissen bij kinderen, zowel in het WKZ, het Sick Kids in Toronto als aan de Medizinische Hochschule in Hannover. Een kindercardiologische diagnose is altijd heel ingrijpend voor het kind en de ouders en ik vind het een uitdaging om dan de ouders en het kind zo goed mogelijk uitleg te geven en samen met ouders en kind het proces aan te gaan. De langdurige vertrouwensband met ouders en kinderen geeft mij veel energie. Sinds 2000 beoefen ik mijn subspecialisme in Den Haag in nauwe samenwerking en als onderdeel van het CAHAL (Centrum Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam Leiden).

Daarnaast heb ik vanwege de aard van mijn subspecialisme bijzondere interesse in de acute kindergeneeskunde. Naast klinische en poliklinische activiteiten houd ik me ook bezig met de organisatie van de kindergeneeskunde in HMC met als doel over 2 jaar een splinternieuw Moeder Kind Centrum te hebben in HMC Westeinde dat voldoet aan de meest actuele eisen en waar kinderen optimaal behandeld  en ouders optimaal begeleid kunnen worden. Opleiding en onderwijs zijn daarvoor heel belangrijk wat voor mij betekent dat ik les geef aan coassistenten, assistenten, IC-verpleegkundigen en kinderartsen in lokaal en regionaal verband."

 

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

89020963901

Opleiding:

Geneeskunde: Rijks Universiteit Utrecht, Utrecht
Opleiding Kindergeneeskunde: Elckerlyck Ziekenhuis (Helmond) en Wilhelmina Kinder Ziekenhuis (Utrecht). Kindercardiologie: Wilhelmina Kinder Ziekenhuis (Utrecht), Hospital For Sick Children (Toronto), Medizinische Hochschule Hannover (Hannover)

Talen:

Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Portugees, Spaans

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid Nederlandse vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), Sectie kindercardiologie NVK
Lid AEPC, Landelijke vereniging voor Artsen in Dienstverband (LAD), artsenfederatie KNMG

Aandachtsgebieden

Kindercardiologie