L.G. von Franquemont

Lactatiekundige IBCLC en verpleegkundige

                                  L.G. von Franquemont

Sinds 2010 werk ik op de kraamafdeling als verpleegkundige in HMC Bronovo. Borstvoeding is een natuurlijke en goede start voor een pasgeboren baby. Het geeft bescherming tegen ziektes en de voedingsstoffen zijn precies afgestemd op wat de baby nodig heeft. Het belang van goede ondersteuning tijdens de borstvoedingsperiode is dus belangrijk.

Ik merkte in de loop van de tijd dat verpleegkundige kennis niet altijd genoeg is bij borstvoeding problemen. Door mijn interesse in de begeleiding bij borstvoeding heb ik in 2014 mijn kennis die ik heb opgedaan als verpleegkundige, uitgebreid met de opleiding om lactatiekundige IBCLC te worden.

Als lactatiekundige wil ik graag dat de borstvoedingsperiode zoveel mogelijk verloopt zoals moeder dat fijn vindt door haar te steunen in haar persoonlijke keuzes en wensen. Ook vind ik het belangrijk om moeder te helpen met haar baby te leren kennen en daarbij haar zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te laten groeien. Want soms is alleen bevestiging bij een moeder, voldoende om haar te helpen.

Als lactatiekundige binnen HMC heb ik een afwisselende baan. Zo zie ik zwangeren, moeders, maar heb ik ook direct met mijn collega verpleegkundigen, kinderartsen en gynaecologen. Ook verzorgen wij scholingen voor voor verpleegkundigen over borstvoeding.

Verder zijn wij als lactatiekundigen verantwoordelijk voor het borstvoedingsprotocol in HMC en het proces rondom de certificering van Babyfriendly Nederland.

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

49911624630

Opleiding:

Opleiding: Baby&Borst, Almere
Overige studies/opleidingen: Verpleegkunde niv-4

Talen:

Engels, Nederlands

Specialisme

Verloskunde

Aandachtsgebieden

Borstvoeding