L.C.J. te Boome

Internist-hematoloog

"Samen met de patiënt wil ik graag tot een behandelplan komen"

                                  L.C.J. te Boome

Tijdens mijn opleiding geneeskunde sprak de interne geneeskunde mij als vak erg aan. Het mooie van het vak is de puzzel die elke keer moet worden opgelost om tot een diagnose te komen. Binnen de interne geneeskunde heb ik mij gespecialiseerd in de hematologie. Ik houd mij bezig met het bestuderen, de diagnose en de behandeling van afwijkingen van het bloed en de bloedvormende weefsels. Ik behandel goedaardige en kwaadaardige ziekten.

Ik vind het contact met patiënten leuk en ben benieuwd naar het verhaal achter de patiënt. Samen met de patiënt wil ik graag tot een behandelplan komen, nadat ik deze goed heb geïnformeerd.

De behandeling in ons vak kan intensief zijn; om goede behandeling te kunnen geven aan de patiënt is een samenwerkingen met verpleegkundigen en ondersteunend personeel erg belangrijk. Soms ontstaan daardoor bijzondere ideeën. In 2010 ben ik uitgedaagd door een dierbare patiënt en een verpleegkundige deel te nemen aan patiënten Alp d’Huzes. Het was een zeer bijzondere ervaring, waar ik nog regelmatig aan terugdenk met een glimlach en een traan. Wij hebben met een geweldig team van twee patiënten, verpleegkundigen en een collega  een week in Frankrijk doorgebracht en met zijn allen de berg beklommen, ieder naar zijn of haar kunnen. Iedere patiënt is uniek dat maakt ons vak uitdagend en boeiend. 

Ik ben opgeleid in een groot perifeer ziekenhuis, vergelijkbaar met HMC, waarna ik 6 jaar in academische ziekenhuizen heb gewerkt waardoor ik een brede kennis en ervaring heb opgebouwd. Hierdoor heb ik een breed netwerk opgebouwd en kan ik laagdrempelig met collega’s overleggen in Nederland.  Daarnaast ben ik verbonden aan het UMC Utrecht afdeling Hematologie door mijn promotieonderzoek. 

HMC is een zeer fijne plek om te werken met een grote verscheidenheid aan patiënten met hun diverse ziektebeelden, samen met prettige collega’s. 

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

49054971901

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Actief participerend lid HOVON lymfoom werkgroep
Lid bloedtransfusie commissie HMC
Lid antistollingscommissie HMC

Lidmaatschappen
Nederlandse Internisten Vereniging
Nederlandse Vereniging voor Hematologie
European Hematology Association
American Society of Hematology