J.W.A. Swen

Orthopedisch chirurg

                                  J.W.A. Swen

Mijn werk draait in de eerste plaats om de patiënt die weer goed wil bewegen. Met de kennis van het menselijk bewegingsapparaat, de hulp van moderne en hoogwaardige technologieën én mijn eigen handen kan ik mensen echt helpen. Dat is toch het mooiste wat er is?

Iedereen welkom

In de Focuskliniek Orthopedie leveren we kwalitatief goede zorg: wetenschappelijk onderbouwd én patiëntvriendelijk. Bij ons is iedereen welkom: ook patiënten met hartklachten, overgewicht of van hoge leeftijd. Dat kan omdat we een onderdeel zijn van een groot ziekenhuis. Is er extra zorg nodig? Dan is dat om de hoek van de deur beschikbaar. Dat werkt snel en is een veilig gevoel voor patiënten die ook andere gezondheidsklachten hebben.

Service

Ik denk dat je met een persoonlijke service in combinatie met goede zorg en een slimme organisatie van het werk écht het verschil kunt maken voor de patiënt. Persoonlijke service zit ‘m vaak ook in kleine dingen: tijdens de afspraak samen met de specialist een datum prikken voor de operatie bijvoorbeeld. We trainen onze medewerkers op dit aspect en vragen patiënten regelmatig naar hun mening.

Expert

Persoonlijk vind ik het een privilege om te kunnen en mogen werken in een ziekenhuis waar mensen worden opgeleid tot specialist. Artsen in opleiding houden je scherp en maken dat je je blijft ontwikkelen. Zelf leg ik me steeds meer toe op de behandeling van klachten van knie en schouder. Door deze verdieping groei je steeds meer uit tot een expert en kun je je patiënten beter helpen.

Publicaties

1. Time Interval between Trauma and Arthroscopic Meniscal Repair Has No Influence on Clinical Survival.
van der Wal RJ, Thomassen BJ, Swen JA, van Arkel ER.
J Knee Surg. 2015 Oct 29.

2. Clinical outcome in all-arthroscopic versus mini-open rotator cuff repair in small to medium-sized tears: a randomized controlled trial in 100 patients with 1-year follow-up.
van der Zwaal P, Thomassen BJ, Nieuwenhuijse MJ, Lindenburg R, Swen JW, van Arkel ER.
Arthroscopy. 2013 Feb;29(2):266-73.

3. Preoperative agreement on the geometric classification and 2-dimensional measurement of rotator cuff tears based on magnetic resonance arthrography.
van der Zwaal P, Thomassen BJ, Urlings TA, de Rooy TP, Swen JW, van Arkel ER.
Arthroscopy. 2012 Oct;28(10):1329-36. 
 
4.  [Diagnosis and treatment of rotator cuff tears].
van der Zwaal P, Pekelharing JF, Thomassen BJ, Swen JW, van Arkel ER.
Ned Tijdschr Geneeskd. 2011;155(34):A3163. Review. Dutch.  

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2006

BIG-nummer:

29050631601

Opleiding:

Geneeskunde: Universiteit van Leiden
Orthopedie: Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en MCH-Bronovo
Overig: fellowships wervelkolomchirurgie in Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht en in het Universitair Ziekenhuis in Bordeaux

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Gemandateerde van de vakgroep
Bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Artroscopie (NVA)
OTC associé