J.S.J.A. van Campen

Longarts

“Ik vind er veel voldoening in om chronische patiënten bij te staan”

                                  J.S.J.A. van Campen

“Na mijn studie geneeskunde raakte ik al snel enthousiast over het aandachtsgebied longziekten. De diversiteit van de patiënten en de ziektebeelden, de fysiologie (de werking van gezonde longen) en de intensiteit van de behandelrelatie spraken me erg aan. Zodoende begon ik in 2004 aan mijn opleiding tot longarts in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Een keuze waar ik geen dag spijt van heb gehad.

Vanaf 2014 werk ik in HMC. De dynamiek van een grote stadsziekenhuis, de zeer uiteenlopende patiënten en de sfeer, maken dat ik het hier ontzettend naar mijn zin heb! Naast de algemene longziekten ben ik me hier ook gaan superspecialiseren in obstructieve longziekten (astma en COPD). Helaas lukt het ondanks maximale medisch-technische zorg lang niet altijd om patiënten beter te maken. Ik vind er veel voldoening in om juist deze chronische patiënten en patiënten in het laatste stuk van hun leven te mogen bijstaan.

Naast de zorg voor de individuele patiënt, zet ik me ook in voor de zorg van de longpatiënten in de regio, onder meer via het project van de Long Alliantie Nederland (LAN). Dit is een project om de samenwerking tussen huisarts en ziekenhuis te verbeteren en de zorg voor grote groepen COPD-patiënten te optimaliseren (zie: www.haagselongen.nl).”

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2010

BIG-nummer:

49061233501

Opleiding:

Radboud Universiteit (RU), Nijmegen
Opleiding specialist Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), Amsterdam en Vrije Universiteit medisch mentrum (VUmc), Amsterdam
Longarts bij VUmc met extra aandacht voor de behandeling van patiënten met pulmonale hypertensie, onderzoek bij deze patiënten naar het gebruik van bètablokkers ter bevordering van de hartfunctie

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Voorzitter project van Long Alliantie Nederland (LAN) regio Den Haag HMC, verwijzerscommissie
Lid Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT)
Lid European Respiratory Society (ERS)
Lid European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI)
Lid sectie Astma en Allergie NVALT
Lid sectie COPD NVALT
Lid sectie Pulmonale Hypertensie NVALT
Lid werkgroep verwijzers HMC
Lid Netherlands Respiratory Society (NRS)
Lid American College of Chest Physicians (ACCP)

Aandachtsgebieden

Astma, chronische obstructieve longziekte (COPD), hoge bloeddruk in de longslagader (pulmonale hypertensie)