J.J.M. de Meris

Specialistisch verpleegkundige

"Ieder mens is uniek, elke ervaring is anders, dat maakt dat elke dag anders is"

                                  J.J.M. de Meris

"Op het CVA-nazorg spreekuur mag ik patiënten die na een TIA, en herseninfarct, een hersenbloeding en een subaracnoidale bloeding naar huis gaan het eerste jaar begeleiden na deze ingrijpende gebeurtenis in hun leven. Ieder mens is uniek, elke ervaring is anders, dat maakt dat elke dag anders is.

We bespreken of en hoe het dagelijks leven veranderd is. Hoe de patiënt bijvoorbeeld met de gevolgen om kan gaan en we zoeken naar oplossingen zodat de patiënt zo min mogelijk last van de gevolgen heeft in het dagelijks leven. Ook bespreken we de risico’s op herhaling, de werking van de medicijnen en hoe de leefstijl kan worden aangepast om de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken.

Mijn werkplek is het neurovasculair centrum bij HMC Westeinde. Daar werk ik nauw samen met mijn directe collega’s, de vasculair neurologen, de revalidatie-arts, de neuropsycholoog en hulpverleners in de eerste lijn.

Er zijn de laatste jaren veel verbetering in de behandeling voor CVA-patiënten. Ik mag een aantal vasculaire studies ondersteunen die deze verbeteringen in de zorg mogelijk maken."

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

29013054630

Opleiding:

In service A-opleiding voor verpleegkundige bij Louise le Gras
Opleiding voor senior verpleegkundige op neurologie afdeling in MCH Westeinde

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Voorzitter regionaal CVA-nazorgoverleg CVA-keten Haaglanden en omstreken
Contact persoon van Von Willebrand patiënten NVHP ( Nederlandse Vereniging Hemofilie Patiënten)

Specialisme

Neurologie

Aandachtsgebieden

Vasculaire neurologie ( bloedvaten in het hoofd)