J.E. Roose

Fysiotherapeut

"Vaak kun je met relatief eenvoudige instructies en oefeningen iemand al enorm vooruit helpen"

                                  J.E. Roose

"Tijdens mijn opleiding als docent Lichamelijke Opvoeding werd mij al snel duidelijk dat ik liever de (para)medische kant op wilde. Na het afronden van deze opleiding ben ik de opleiding tot fysiotherapeut gaan volgen. Een goede keuze, want in de fysiotherapie voel ik mij helemaal op mijn plek.
Het is elke keer weer een uitdaging om mensen te helpen om beter bewegend te functioneren. Vaak kun je met relatief eenvoudige instructies en oefeningen iemand al enorm vooruit helpen. Het overwinnen van weerstanden en angst evenals het begeleiden en motiveren van patiënten tijdens hun revalidatie geeft veel voldoening.
Sinds een paar jaar heb ik me ook gespecialiseerd in oncologische training, bijvoorbeeld training tijdens chemotherapie. Patiënten met kanker zijn vaak zeer gemotiveerd als ze bij ons komen trainen, het vraagt immers nogal wat van ze. De training is bewezen effectief en leidt vaak tot een aanzienlijke verbetering van kwaliteit van leven. Deze factoren maken dat het een heel fijne groep is om mee te werken.
Ook werk ik veel met hart-en longpatiënten. Hierbij speelt  vooral gedragsverandering en coaching een grote rol. Dit is altijd weer een uitdaging maar ook hierbij is vaak veel winst te behalen."

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

9048188904

Opleiding:

Fysiotherapie: Hogeschool Utrecht
Overige studies/opleidingen o.a.:
Leerlijn Oncologie, Nederlands Paramedisch Instituut (NPI)
Fysiotherapie bij Hartrevalidatie, NPI
Hartfalen, NPI
Fysiotherapie bij COPD en Astma, Hogeschool Leiden
Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding, Haagse Hogeschool

Talen:

Duits, Engels, Nederlands

Aandachtsgebieden

Klinische fysiotherapie (fysiotherapie bij opname) na heupfracturen, klinische fysiotherapie bij ouderen en bij interne problematiek, oncologische revalidatie, klinische cardiologische fysiotherapie, longrevalidatie