H. Zwinkels-van Vliet

Verpleegkundig specialist neurologie

                                  H. Zwinkels-van Vliet

" Ik ben al meer dan 17 jaar oncologie verpleegkundige, en begeleid sinds 2001 in HMC patiënten met hersentumoren. De begeleiding van de partner van de patiënt, vind ik minstens zo belangrijk. Immers, een diagnose als een hersentumor heeft veel invloed op beider levens. Daarnaast draag ik een gedelegeerde verantwoordelijkheid voor de behandeling met chemotherapie of onderzoeksmedicijnen. Ik vind het belangrijk de patiënt goede uitleg hierover te geven, maar vooral om de patiënt te helpen de periode van behandeling zo goed mogelijk te doorstaan. De deur van mijn spreekkamer staat altijd open voor vragen.

Als lid van het team neuro-oncologie, probeer ik zo goed mogelijk de zorg op de patiënt af te stemmen, door met het team over de situatie van de patiënt te praten en elkaar te informeren. De stem van de patiënt is daarbij belangrijk. Ook onderzoek naar de kwaliteit van leven van onze patiënten helpt ons de zorg te verbeteren.

Praten over ziek zijn, over verschijnselen en bijwerkingen, over einde van het leven, over de (on)mogelijkheden van behandelen vind ik niet altijd even gemakkelijk. Als ik na een werkdag naar huis ga, kan ik tevreden zijn, als ik goed heb kunnen luisteren naar patiënten en hun naasten, de tijd voor hen heb kunnen nemen en hen goede steun heb kunnen bieden."

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

79015749930

Opleiding:

Studie Verpleegkundig Specialist: Leidse Hogeschool Leiden

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lidmaatschappen:
- Landelijke Werkgroep Neuro-Oncologie verpleegkunidgen
- European Association Neuro-Oncology
- V&VN VS
- V&VN Oncologie
- V&VN Neurologie

Aandachtsgebieden

Hersentumoren