H.W. Willemsen

Anesthesioloog

“Ik vind het belangrijk om patiënten voor een operatie een positieve gedachte mee te geven”

 

                                  H.W. Willemsen

“Ik heb gekozen voor de anesthesiologie omdat ik wil bijdragen aan de patiëntenzorg rondom operaties. Vanwege het belang van de levensfuncties zoals bloeddruk, zuurstofopname en pijnstilling is het een prachtig vak. Als anesthesioloog besteed ik graag aandacht aan het psychologische deel van een operatie. Ik vind het belangrijk om patiënten voor een operatie vertrouwen en een positieve gedachte mee te geven. Dit draagt bij aan het algemene welzijn van patiënten tijdens de ziekenhuisopname.

Omdat anesthesiologen betrokken zijn bij alle verschillende operaties (bijvoorbeeld neurochirurgie, KNO, algemene heelkunde en gynaecologie) is het een afwisselend vak. Het mooie aan het teamwerk op de operatiekamer is, dat alle collega’s samen de juiste zorg leveren.

Ik heb gekozen voor HMC omdat het een toonaangevend ziekenhuis is met vooruitstrevende behandelingen. Daarbij is het OK-complex door de moderne apparatuur een aantrekkelijke werkomgeving.

Mijn persoonlijke interesse is de werking van het menselijk lichaam (zogenaamde fysiologie). De komende jaren wil ik binnen de vakgroep anesthesiologie een bijdrage leveren aan de preoperatieve screening.”

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

49047298501

Opleiding:

Studie Geneeskunde: Vrije Universiteit Amsterdam
Opleiding specialist: Leids Universitair Medisch Centrum

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

lid Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA)

Specialisme

Anesthesiologie

Aandachtsgebieden

Algemene anesthesiologie