H.R. Fluit

Diëtist

“Ik pas mijn adviezen aan de persoonlijke situatie aan”

                                  H.R. Fluit

“Ik heb mij gespecialiseerd in voeding bij diabetes. Bij Diabeteszorg Haaglanden zie ik patiënten met alle vormen van diabetes en de bijhorende verschillende behandelvormen. Mijn voedingsadvies pas ik hier op aan. Sinds 2015 ben ik naast de diabeteszorg ook op de dialyse-afdeling te vinden. Dit is een goede combinatie, aangezien een groot aantal patiënten op deze afdeling ook diabetes heeft.

Beide patiëntengroepen zijn chronisch ziek, hierdoor zie ik hen regelmatig. Ik vind het prettig om patiënten beter te leren kennen en de adviezen goed te kunnen aanpassen aan hun persoonlijke situatie. Zowel een dieet bij diabetes als bij dialyse brengt uitdagingen met zich mee. Dan is het aan mij om patiënten te voorzien van een voedingsadvies dat bij hun persoonlijke voorkeuren aansluit.

De samenwerking met artsen en verpleegkundigen is hierbij ook erg belangrijk en gelukkig is deze samenwerking bij HMC erg prettig en laagdrempelig. HMC biedt mij als diëtist mogelijkheden mij verder te ontwikkelen door scholingen. Daarnaast hebben mijn collega’s en ik regelmatig overleg om te zorgen voor een goede kwaliteit van zorg.”

Opleiding & ervaring

Opleiding:

Voeding & Diëtetiek, Haagse Hogeschool, Den Haag

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid van Diëtisten Nierziekten Nederland

Specialisme

Diëtetiek

Aandachtsgebieden

Diabetes en dialyse