H.D. Thang

Internist-nefroloog

De patiënt staat voor mij centraal. Ik respecteer ieders normen en waarden. 

                                  H.D. Thang

"Na mijn opleiding tot internist-nefroloog in het VU medisch centrum heb ik eerst gewerkt in het MC Alkmaar en Spaarne Ziekenhuis. Sinds 2009 werk ik in HMC als internist-nefroloog. Ik vind het erg leuk om hier te werken vanwege de gemêleerde patiëntenpopulatie. Vanuit mijn Chinese achtergrond ben ik opgegroeid met verschillende culturen. De patiënt staat voor mij centraal. Ik respecteer ieders normen en waarden.

Het is iedere dag een uitdaging op HMC Westeinde omdat daar de meeste mensen binnenkomen met acute nierproblemen. Het is dan zaak om snel te handelen. De dag is soms voorbij voordat je het weet.

Daarnaast houd ik mij als internist-nefroloog voor een deel van het vak bezig met het begeleiden van mensen bij wie de nierfunctie is uitgevallen en die afhankelijk zijn geworden van buikspoelingen of hemodialyse. Hier gaat meestal een lang traject aan vooraf, waarbij je een band met de patiënt opbouwt tijdens de predialyse fase. In teamverband (bestaande uit dialyse verpleegkundige, medisch maatschappelijk werker, diëtiste en diabetes verpleegkundige) probeer ik de patiënt te begeleiden om tot een weloverwogen beslissing te komen. Natuurlijk proberen we de mensen in samenwerking met het LUMC of Erasmus MC te transplanteren voordat ze moeten dialyseren als er een levende donor is. 

Soms is dat niet mogelijk en zijn mensen aangewezen op buikspoelingen of hemodialyse."

 

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2009

Opleiding:

Studie geneeskunde Vrije Universiteit Amsterdam
Opleiding specialist VU medisch centrum Amsterdam

Talen:

Engels, Kantonees, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Nederlandse internisten vereniging (NIV)
Nederlandse Federatie voor Nefrologie (NFN)
European Renal Association-European Dialysis and Transplant
Association (ERA-EDTA)

Aandachtsgebieden

Dialyse