H.A. Leijdesdorff

Traumachirurg

Polytraumazorg, de acute zorg voor ernstig gewonde patiënten, vind ik boeiend

                                  H.A. Leijdesdorff

Binnen de heelkunde ben ik werkzaam als traumachirurg. Het mooie van mijn vak is dat geen dag hetzelfde is! Elke dag komen er weer verschillende fracturen voorbij en daarnaast maakt de actie rondom de opvang van een ongeval het ook zeer interessant. In beide gevallen geldt hetzelfde;  elk geval is weer anders en maakt dat je altijd met iets nieuws bezig bent waarover je moet nadenken om het tot een goed resultaat te brengen. Ook vind ik het opleiden van artsen en hen enthousiast maken, een mooi onderdeel van mijn werk.

Polytraumazorg, de acute zorg voor ernstig gewonde patiënten, vind ik boeiend. HMC is een level 1 traumaziekenhuis en gespecialiseerd in de opvang van grote letsels. Dit was voor mij een van de redenen om bij HMC te werken als traumachirurg. We werken in een goed team met heel veel expertise, waar we gezamenlijk opereren en van elkaar leren.

Bij het contact met patiënten vind ik openheid belangrijk. Duidelijkheid geven over het letsel, wat er te verwachten valt over pijn, revalidatie en de mate van herstel is voor ongevalspatiënten een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Ik kijk er naar uit om de traumazorg in de regio naar een hoger niveau te tillen, door de samenwerking met andere ziekenhuizen. 

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2017

BIG-nummer:

19912125901

Opleiding:

Studie geneeskunde, Universiteit van Amsterdam
Opleiding specialist Heelkunde, Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn en AMC Amsterdam
Differentiatie Traumachirurgie, AMC Amsterdam
Differentiatie Traumachirurgie, HMC Westeinde en HMC Bronovo Den Haag

Werkervaring:

Fellowship Orthopaedic Trauma, Liverpool Hospital, Sydney, Australië

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Intern:
Portefeuillehouder Kwaliteit
Aanspreekpunt antibioticabeleid trauma

Extern:
Lid bestuur Bertine Koperberg Conferentie

Aandachtsgebieden

traumachirurgie