H.A. Guldemond-de Jong

Verpleegkundig specialist

“Ik kan niet alles oplossen, maar kan wel meedenken”

                                  H.A. Guldemond-de Jong

“Ik ben verpleegkundig specialist en trots op mijn vak. In mijn werk vind ik het belangrijk om aan te sluiten bij de behoeften en wensen van de patiënt. Mijn eerste vraag na de kennismaking is dan ook: wat is voor u op dit moment belangrijk?

Na jarenlange ervaring in de specialistische thuiszorg en palliatieve zorg heb ik de overstap gemaakt naar HMC. Dit was een bewuste keuze omdat ik geïnteresseerd ben in de diversiteit van culturen. Hierbij kom ik steeds meer tot de conclusie dat het niet uitmaakt wat de cultuur of achtergrond is. Het gaat mij om de ontmoeting met een ander persoon, een mens en zijn naasten in de laatste fase van zijn leven. Een welkom kunnen bieden met alles wat daarbij hoort. Ik kan niet alles oplossen, maar wel meedenken met wat voor u belangrijk is.

Het HMC Palliatieteam is een vernieuwend team. We gaan het gesprek aan met de patiënten, naasten en alle zorgverleners in HMC. Zodat de dood 'gewoon bespreekbaar’ gemaakt wordt. Deskundigheid, veiligheid en nieuwsgierigheid zijn woorden die op mij van toepassing zijn. Ik nodig u van harte uit om contact op te nemen als u behoefte hebt aan advies, aan raad als het overzicht ontbreekt.”

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2015

Opleiding:

Opleiding verpleegkundige-A Ziekenhuis Rijnoord, Alphen aan den Rijn
Studie Master of Advanced Nursing Practice, Hogeschool Utrecht
Operatie-assistent anaesthesie
Consulent Palliatieve Zorg Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) Rouw- en Verliesbegeleiding

Talen:

Duits, Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Bestuurslid V&VN Palliatieve Zorg (beroepsvereniging verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten)
Kwaliteitskader Palliatieve Zorg

Specialisme

Palliatieve zorg

Aandachtsgebieden

Palliatieve zorg