G.S. Wildenbeest

Verpleegkundig specialist

                                  G.S. Wildenbeest

"Op 1 december 1994 (op Wereld Aidsdag) ben ik begonnen bij HMC als verpleegkundig aidsconsulent (tegenwoordig: verpleegkundig specialist hiv). Ik heb voor dit werk gekozen omdat ik me wilde inzetten voor de doelgroep waarvan ik zelf ook deel uitmaak. Het contact met allerlei verschillende mensen - arm of rijk; wit, zwart of welke kleur dan ook; van oorsprong Nederlands of niet-Nederlands; homo of hetero; man, vrouw, transgender; jong of oud - vind ik nog steeds het leuke van mijn werk.

Het is lastig dat er nog steeds een taboe op hiv rust. Hierdoor ervaren mensen hiv als moeilijker en zwaarder dan het eigenlijk is. Ik vind het belangrijk om aandacht te hebben voor alle aspecten van het leven van de patiënt. Ik wil dat patiënten gehoord worden. Ook wil ik mensen ondersteunen, zodat ze om de hulp kunnen vragen die ze nodig hebben. Ik ben goed in luisteren, ook naar wat niet gezegd wordt. Ik kan me goed verplaatsen in de ander. Een werkdag sluit ik met een tevreden gevoel af als iemand zegt dat hij zich geholpen voelt en gerustgesteld is.

Sinds 2016 ben ik gespecialiseerd in screening van voorstadia van anuskanker (AIN). Deze screening wordt in HMC uitgevoerd in samenwerking met de polikliniek dermatologie." 

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

1994

BIG-nummer:

29019018630

Opleiding:

Z-verpleegkunde RIVA Arnhem
HBO-V Hogeschool Leiden
Master Advanced Nursing Practice (MANP), Hogeschool Leiden
Overige studies/opleidingen: ASCCP High Resolution Anoscopy (HRA) course San Diego, USATalen:

Engels, Frans, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Bestuurslid HIV vereniging (aandachtsgebied medische zaken)

Aandachtsgebieden

Polikliniek Interne Geneeskunde, HIV behandelcentrum
AIN screening