G.H. Dubbink-Verheij

Kinderarts-neonatoloog

'Het mooie van de kindergeneeskunde vind ik dat je werkt met kinderen én ouders'

Het werk met kinderen is ontzettend veelzijdig, omdat je in elke leeftijdsfase moet zoeken naar de manier hoe met het kind om te gaan en omdat in de verschillende leeftijdsgroepen verschillende ziektebeelden kunnen spelen. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om aandacht te hebben voor ouders. Kinderen zijn het kostbaarste bezit van ouders. Daarom maken ouders zich, terecht, veel zorgen als hun kind ziek is. Ik hoop ouders te helpen door goede informatie te geven over wat er aan de hand is en wat zij kunnen verwachten. 

Ik heb mij binnen de kindergeneeskunde gespecialiseerd in de neonatologie, de zorg voor pasgeborenen (zowel vroeggeborenen als zieke, op tijd geboren baby’s). In deze rol ben ik langdurig betrokken bij kinderen die een minder goede start van hun leven hebben. Kinderen waar ik bij de geboorte was, volg ik daarna op de afdeling en uiteindelijk ook later op het spreekuur als zij inmiddels thuis zijn. 

Naast mijn werk als kinderarts en neonatoloog vind ik het ook belangrijk om onderzoek te doen om meer kennis te krijgen, waarmee we de zorg weer kunnen verbeteren. Daarom ben ik in samenwerking met het LUMC bezig met het doen van promotieonderzoek naar navelinfuuslijnen bij pasgeborenen. 

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2012

Opleiding:

Studie geneeskunde: Universiteit Leiden
Opleiding specialist: Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Leiden
Overige studies/opleidingen: subspecialisatie tot neonatoloog, LUMC, Leiden

Promotie:

Navelinfuuslijnen bij pasgeborenen. Planning promotiedatum in 2019.

Talen:

Duits, Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), sectie neonatologie
Lid Landelijke Vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD)

Aandachtsgebieden

neonatologie