F.G.E.M. Razenberg

Kinderarts

                                  F.G.E.M. Razenberg

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik graag kinderarts wilde worden. Als kinderarts zie je een breed scala aan ziektebeelden bij kinderen in verschillende leeftijds- en ontwikkelfases. Al deze fases gaan gepaard met hun eigen aandachtspunten en uitdagingen. Het contact met het kind en de ouders en aandacht voor het gezin vind ik daarbij erg belangrijk. Ik ben een kinderarts met brede blik en probeer samen met kind en ouders tot een passend, afgewogen beleid te komen.

Mijn opleiding tot kinderarts heb ik gevolgd in de regio Den Haag – Leiden. Ik ben blij dat ik sinds 2019 weer terug ben in de regio en werkzaam mag zijn voor Haaglanden Medisch Centrum. Binnen de kindergeneeskunde van HMC is mijn specifieke aandachtsgebied de kinderallergologie. Gedurende mijn opleiding tot kinderarts is mijn interesse voor dit vakgebied gewekt, waarna ik me hier ook verder in heb verdiept. Kinderallergologie is een vrij jong subspecialisme dat nog volop in ontwikkeling is met nieuwe inzichten en aanpassingen in beleid. Op de allergiepolikliniek behandel ik samen met mijn collega veel kinderen met eczeem, voedselallergie, astma en hooikoortsklachten. Dit betreft veelal chronische problematiek. Het is bijzonder om kind en ouders hierbij gedurende langere tijd te mogen ondersteunen en begeleiden.

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2017

BIG-nummer:

89912904501

Opleiding:

Studie geneeskunde: Universiteit Maastricht
Opleiding specialist: LUMC Leiden, Juliana Kinderziekenhuis Den Haag, verdiepingsstage kinderallergologie Reinier de Graaf Gasthuis Delft, profileringsstage kinderlongziekten Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht

Werkervaring:

2017 Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht
2018 IJsselland ziekenhuis Capelle aan den IJssel
2019 Haaglanden Medisch Centrum Den Haag

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid Nederlandse Vereniging Kindergeneeskunde (NVK) – sectie kinderallergologie (SKA)
Lid European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI)
Landelijke vereniging voor Artsen in Dienstverband (LAD)
Artsenfederatie KNMG

Aandachtsgebieden

Algemene kindergeneeskunde, kinderallergologie, kinderlongziekten