E.J. van Koppen

Internist-intensivist

                                  E.J. van Koppen

"Sinds 1 oktober 2017 werk ik als intensivist in HMC. Het grootste deel van mijn opleiding heb ik in Den Haag gedaan waarbij ik van de stad en het strand ben gaan houden. Ik ben dan ook heel blij dat ik na een korte tussenstop in Amsterdam weer in Het Haagse werkzaam ben. 

Op de intensive care is elke dag anders maar wat nooit verandert, is dat we de zorg altijd als team leveren. Dat geeft mij elke dag weer voldoening. Als dokter vind ik het belangrijk om échte aandacht te hebben voor de patiënt en zijn familie. Waar mogelijk doe ik graag iets extra’s om de opname op de intensive care voor een patiënt iets prettiger of makkelijker te maken. In HMC is daar ook gelukkig ruimte voor. 

Het mooiste van het werk op de intensive care vind ik de band die je in korte tijd met een patiënt en familie opbouwt. De gespreksonderwerpen zijn op deze afdeling vaak intens. Ik zie het als een uitdaging om complexe problemen op een simpele manier te bespreken zodat we samen de beste keuze in de behandeling kunnen maken."

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2017

BIG-nummer:

79912123401

Opleiding:

Studie geneeskunde aan: Universiteit Leiden, Leiden
Opleiding specialist: HagaZiekenhuis, LUMC en OLVG

Talen:

Engels, Frans, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging voor Intensive Care: richtlijncommissie ‘de vitaal bedreigde patient’
Lid Nederlandse Internisten Vereniging
Lid Nederlandse Vereniging voor Intensive Care
Lid European Society of Intensive Care Medicine