E.J.J. Habets

GZ-psycholoog

                                  E.J.J. Habets

"De manier waarop lichaam en geest elkaar kunnen beïnvloeden, heb ik altijd erg interessant gevonden. Ik vind het dan ook bijzonder om elke dag weer te zien hoe verschillend patiënten met hun lichamelijke ziekte omgaan, en om de patiënt behandeling of ondersteuning te kunnen bieden wanneer hij uit balans is geraakt door een ziekte. 

Ik behandel regelmatig patiënten die hersenletsel hebben. Hersenletsel kan een grote impact op de cognitieve functies (dat zijn de denkfuncties), de emoties en het gedrag hebben. Samen met de patiënt bekijk ik op welke gebieden de klachten liggen, en welke behandeling het beste aansluit op zijn situatie. Regelmatig betrekken we ook de partner bij de behandeling. Bij patiënten waarbij een vermoeden is van een hersenaandoening, neem ik neuropsychologisch onderzoek af. Dit kan de arts helpen bij het stellen van een diagnose.

Daarnaast doe ik promotieonderzoek naar het cognitief functioneren en de kwaliteit van leven van patiënten met een hersentumor. Met dit onderzoek kunnen we de cognitieve klachten en de impact van een hersentumor op het leven van de patiënten beter begrijpen. Ik werk hiervoor nauw samen met de neuro-oncologen, radiotherapeuten en verpleegkundigen. Ik vind het waardevol om samen met dit team van collega’s de zorg voor hersentumorpatiënten steeds verder te verbeteren."

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2007

BIG-nummer:

99923303925

Opleiding:

Biologische psychologie aan de Universiteit Maastricht (2001-2005),
Master klinische neuropsychologie Universiteit Utrecht (2005-2006)
Opleiding specialist: RINO Leiden

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Betrokken bij het Multiple Sclerose-netwerk van de regio Den Haag (en bij het neuro-oncologieoverleg gericht op onderzoek, samen met het LUMC)

Lidmaatschappen: NIP, NvN.

Aandachtsgebieden

Neurologie, neuro-oncologie, neuropsychologie