E.G. Gortmaker

Specialistisch verpleegkundige

"In het ziekteproces van de patiënt ben ik het centrale aanspreekpunt"

                                  E.G. Gortmaker

"Ik werk al meer dan 30 jaar in de gezondheidszorg als verpleegkundige. Kom oorspronkelijk uit Groningen en heb daar tot 2010 gewerkt op verschillende verpleegafdelingen en poliklinieken in diverse functies.

In 2010 ben ik als verpleegkundig consulent neuro-oncologie gaan werken op de polikliniek neurologie van HMC Westeinde in Den Haag. In 2014 heb ik de opleiding gevolgd tot researchverpleegkundige. Sinds maart 2017 werk ik bij HMC Anthoniushove in Leidschendam.

De neuro-oncologie houdt zich  naast de patiëntenzorg bezig met klinisch wetenschappelijk onderzoek en mede daarom heb ik de opleiding tot researchverpleegkundige gevolgd. Mijn werk bestaat uit het begeleiden van patiënten met een hersentumor en hun naasten.  Samen met een collega zijn wij op alle werkdagen telefonisch bereikbaar. In het ziekteproces van de patiënt ben ik het centrale aanspreekpunt.

Daarnaast participeer ik in klinisch wetenschappelijk onderzoek middels het treffen van de voorbereidingen en studiehandelingen en het bewaken van de richtlijnen."

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2010

Opleiding:

A-verpleegkundige: 1986 Groningen
Researchverpleegkundige: 2014 Rotterdam
Managment voor non-profit organisaties/HBO-management in healthcare

Talen:

Duits, Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid LWNO-V

Lidmaatschappen:
VNVN
EANO