E.G. Berger-Plantinga

Neuroloog

“Naast het behandelen van neurologische patiënten volgens de laatste richtlijnen vind ik het heel belangrijk om oog te hebben voor de individuele patiënt”

                                  E.G. Berger-Plantinga

“Met veel plezier werk ik sinds 2007 bij HMC. In dit ziekenhuis behandel ik neurologische patiënten met uiteenlopende klachten en in het bijzonder veel patiënten met Multiple Sclerose (MS).

Ik werk op HMC Antoniushove voor de MS-patiënten intensief samen met de MS-verpleegkundige. De neurologen van HMC werken samen met het VU Medisch Centrum, het Groene Hart Ziekenhuis en het Alrijne Ziekenhuis om de kwaliteit van de zorg voor patiënten met MS te verbeteren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door een tweewekelijkse videoconferentie, waarin MS-patiënten met andere neurologen met het aandachtsgebied MS worden besproken.

HMC leidt zelfstandig neurologen en co-assistenten op. Ik ben er trots op te mogen meewerken aan een nieuwe lichting goed opgeleide artsen en neurologen.

Naast het behandelen van neurologische patiënten volgens de laatste richtlijnen vind ik het heel belangrijk om oog te hebben voor de individuele patiënt. Het goed informeren en behandelen van zeer diverse patiënten is voor mij al jaren en prachtige uitdaging.”

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2007

BIG-nummer:

69048978401

Opleiding:

Studie geneeskunde Universiteit van Amsterdam (UVA), Amsterdam
Opleiding specialist Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, Amsterdam
Fellow bewegingsstoornissen AMC

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid van Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN)
Lid van Nederlandse Vereniging voor Klinische Neurofysiologie (NVKNF), landelijke werkgroep Multiple Sclerose (MS)
Lid van de calamiteitencommissie

Specialisme

Neurologie

Aandachtsgebieden

Multiple Sclerose (MS)