E. Borchert-van 't Geloof

KNF laborant, Psycholoog

'Met de slaapadviezen kunnen patiënten zelf hun slaap verbeteren"

                                  E. Borchert-van 't Geloof

"Door mijn werk als laborant klinische neurofysiologie op de afdeling slaapcentrum kwam ik in aanraking met patiënten met slaapproblemen. Het werd mij toen duidelijk wat een impact een slaapprobleem kan hebben op de kwaliteit van leven. Als laborant heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met diagnostiek. Ik wilde ook graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van de slaapproblemen en daarmee de kwaliteit van leven van onze patiënten. Ik ben daarom toegepaste psychologie gaan studeren.

Voor mijn afstuderen heb ik bijgedragen aan de ontwikkeling van groepsbehandeling voor slapeloosheid en afbouw slaapmedicatie. In groepsverband ervaren patiënten meer (h)erkenning en steun van andere groepsleden met dezelfde klachten en behalen zij betere resultaten. Later heb ik nascholingen gevolgd op het gebied van chronotherapie (lichttherapie en biologische klok verstoringen) en acceptance and commitment therapie (ACT). Verder heb ik mij gespecialiseerd als somnoloog, slaapdeskundige.

Als psycholoog bij het slaapcentrum vindt ik het belangrijk dat een patiënt zich gehoord en gesteund voelt. Met mijn enthousiasme en kennis hoop ik patiënten, individueel of in groepsverband, te motiveren om hun gedrag en denken ten aanzien van slapen te veranderen. Met de slaapadviezen kunnen patiënten zelf hun slaap verbeteren. Iedere tevreden patiënt geeft mij de energie en het plezier om, hopelijk nog vele jaren, slaaptherapie in het HMC te geven."

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2011

Opleiding:

LOI hogeschool te Leiden, HBO laborant klinische neurofysiologie
Saxion next te Deventer, HBO bachelor toegepaste psychologie
Somnoloog, expert in behavioral sleep medicine

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid Nederlandse Vereniging voor Laboranten KNF (NVLKNF)
Lid European Sleep and Research Society (ESRS)
Lid van de Nederlandse vereniging voor toegepaste psychologie (NBTP)
Kwaliteit geregistreerd toegepast psycholoog in KABIZ register

Specialisme

Slaapcentrum

Aandachtsgebieden

Groepsbehandeling voor slapeloosheid en afbouw slaapmedicatie