dr. W.A. Moojen

Neurochirurg

“Ik geloof in de kracht van samenwerken”

                                  dr. W.A. Moojen

“De kracht van samenwerken, daar geloof ik in. Binnen Neurospine zie ik dagelijks dat dit de zorg van de patiënt goed doet. Ik opereer veel patiënten met wervelkolomproblematiek. Eind 2014 promoveerde ik op de behandeling van lumbale kanaalstenose. Ik ben gespecialiseerd in vaatafwijkingen en tumoren in de hersenen, de zogenaamde craniële operaties.”

Wouter Moojen is neurochirurg bij de maatschap Neurospine en werkzaam in het Groene Hart Ziekenhuis, het Hagaziekenhuis en HMC. Daarnaast is hij betrokken bij diverse onderzoeken op zijn vakgebied en is hij recensent van verschillende wetenschappelijke vakbladen.

Hij is de jongste van de maatschap, maar niet de minst ambitieuze. Hij gelooft in de kracht van het samenwerken. In een maatschap zoals Neurospine, als team rondom een patiënt, maar ook in het verenigingsleven. Jarenlang was hij voorzitter van ‘De Jonge Orde’, een vereniging van artsen in opleiding. Mede door zijn toedoen fuseerde deze vereniging samen met het LVAG (Landelijke Vereniging voor Medisch Specialisten in Opleiding), tot één grote vereniging: ‘De Jonge Specialist’.

In 2007 studeerde hij af in Utrecht en volgde zijn opleiding tot neurochirurg in het Medisch Centrum Haaglanden (nu HMC), het Erasmus MC en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij is gespecialiseerd in vaatafwijkingen en tumoren in de hersenen, de zogenaamde craniële operaties, maar opereert ook veel patiënten met een wervelkolomproblematiek. Eind 2014 promoveerde hij op de behandeling van lumbale kanaalstenose.

Opleiding & ervaring

Opleiding:

Universiteit Utrecht, Utrecht

Opleiding specialist
HMC Den Haag
Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam
Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Leiden

Werkervaring:

HMC Den Haag
Groene Hart Ziekenhuis
Haga Ziekenhuis

Promotie:

Introducing New Implants And Imaging Techniques For Lumbar Spinal Stenosis (2014)

Talen:

Engels, Nederlands

Aandachtsgebieden

Hersentumoren, vaatafwijkingen en complexe wervelkolomproblematiek zoals hernia en lumbale kanaalstenose