dr. S.J. Rhemrev

Chirurg

“Ik sluit een werkdag af met een tevreden gevoel als ik een dag goed geopereerd heb en mijn patiënten tevreden zijn”

                                  dr. S.J. Rhemrev

“Ik werk graag met m´n hoofd en mijn handen. Traumachirurgie is het mooiste vak binnen de geneeskunde. Het is een breed vak waarbij je de volledige patiënt kan behandelen. Ziektebeelden zijn divers en uitdagend. Ook het langere patiëntencontact, wat soms jaren kan zijn, spreekt mij aan. Als traumachirurg coördineer je de zorg rond de traumapatiënt; je behandelt de gehele patiënt, van kleine tot zeer ernstige letsels, van gebroken pols tot een patiënt met inwendige bloedingen. Dit is zeer afwisselend werk en dwingt je als traumachirurg om jezelf te blijven ontwikkelen door middel van scholing en ervaring. Binnen mijn vak ben ik gespecialiseerd in fractuurchirurgie. 

Het opereren van botten in combinatie met de stress rond de opvang van de patiënt met meervoudig letsel maakt het werk dynamisch. Er is geen probleem hetzelfde. Je moet direct met een creatieve oplossing komen, vaak moet je improviseren. Bij fractuurchirurgie bijvoorbeeld kijk je met een 3D-blik: hoe plaats je een klem of een schroef? Daarbij is het werken in een team op de operatiekamer, trauma-unit en de spoedeisende hulp heel plezierig. 

Ik sluit een werkdag af met een tevreden gevoel als ik een dag goed geopereerd heb en patiënten tevreden zijn. Wat ik belangrijk vindt in het contact met de patiënt en hun naasten is goede communicatie. 

Naast de directe patiëntenzorg help ik studenten met wetenschappelijk onderzoek, wat gaat leiden tot promoties. Daarnaast wil ik een bijdrage leveren om een aantal jonge enthousiaste collega´s op te leiden tot goede traumachirurgen. Dit zijn meestal mensen die al langer met de opleiding bezig zijn of jonge chirurgen die zich verder willen verdiepen in de traumachirurgie.”

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2003

BIG-nummer:

59042015001

Opleiding:

Universiteit van Amsterdam (UvA)
Opleiding specialist VU Medisch Centrum (VUmc), Amsterdam
Opleiding Heelkunde Medisch Centrum Alkmaar en VUmc, Amsterdam
Vervolgopleiding chef de clinique Medisch Centrum Alkmaar
Traumatologie Zams, Oostenrijk
Traumatologie VUmc, Amsterdam

Promotie:

The non-displaced scaphoid fracture: evaluation of diagnostic modalities & conservative treatment, 2012

Talen:

Duits, Engels, Indonesisch, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Intern:
Opleider traumadifferetianten

Extern:
Traumacoordinator Traumacentrum West
Lid visitatiecommissie Traumacentrum West
Reservist Civiel Medisch Personeel: Lt Kolonel Geneeskundige Troepen
Consulent Urban Search and Rescue
ATLS instructeur

Aandachtsgebieden

Traumatologie