dr. S. Badeloe

Dermatoloog

"Het streven is om iedere patiënt met een huidprobleem zo goed mogelijk te helpen"

                                  dr. S. Badeloe

“De huid is ons visitekaartje. Het is niet alleen het grootste, maar ook het meest zichtbare orgaan. Dit zorgt ervoor dat veel patiënten met huidaandoeningen een grote ziektelast ervaren. Huidziekten kunnen vervelende klachten geven van jeuk en pijn. Bovendien kunnen huidproblemen leiden tot gevoelens van schaamte en belemmering van het dagelijkse en sociale leven. Sommige huidaandoeningen kunnen gevaarlijk, soms levensbedreigend zijn, zoals bijvoorbeeld ernstige blaarziekten of het melanoom. Het is hierbij belangrijk om goed naar de patiënt te kijken om tijdig een juiste diagnose te kunnen stellen en ook te luisteren naar de behoefte en vragen van de patiënt.

Als dermatoloog ben ik nauw betrokken bij de zorg rondom hiv-patiënten, waarbij ik samen met de infectiologen ook deelneem aan het MDO HIV (multidisciplinair overleg voor patiënten met een hiv-infectie). Ook doe ik regelmatig een gezamenlijk spreekuur met een gynaecoloog waarbij we samen vrouwen zien met moeilijk behandelbare huidaandoeningen van de vulva. Dit spreekuur is heel waardevol omdat we door samen te kijken en te overleggen de patiënt vaak beter kunnen helpen. Als dermatoloog zien we veel verschillende huidaandoeningen. Soms zijn de huidproblemen betrekkelijk eenvoudig op te lossen, een andere keer kan een huidaandoening en de behandeling ervan uiterst complex zijn. Het streven is om iedere patiënt met een huidprobleem zo goed mogelijk te helpen. Dit maakt voor mij het vak als dermatoloog uitdagend en ook waardevol."

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2010

BIG-nummer:

69063186701

Opleiding:

Studie geneeskunde: Universitair Medisch Centrum (UMC), Utrecht
Dermatologie: Maastricht UMC+

Promotie:

“Clinical and molecular genetic studies in hereditary cutaneous leiomyomatosis.” 2012

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Perifeer opleider

Lid Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV)
Lid Federatie van Medisch Specialisten
Lid European Academy of Dermatology and Venereology, EADV
Lid Nederlandse Vereniging voor vulvapathologie
Lid regionale eczeem werkgroep

Specialisme

Dermatologie

Aandachtsgebieden

Algemene dermatologie,Screening anale intra-epitheliale neoplasie (voorstadium anuskanker), huidafwijkingen bij hiv, vulvapathologie, biologicals

Wetenschappelijke artikelen & publicaties van deze specialist

PubMed is de algemeen toegankelijke biomedische databank van de NLM (National Library of Medicine).

PubMed.gov logo

Deze specialist op PubMed