dr. R. Saxena

Oogarts

"Samen met de patiënt beslissen over zijn behandeling"

                                  dr. R. Saxena

In 1999 heb als medische studente bewust gekozen voor de Oogheelkunde. Veel van mijn familieleden, waaronder ik, dragen een bril. Mijn promotieonderzoek ging daarom over de kwaliteit van leven bij bijziendheid en de behandeling hiervan. Mijn subspecialisaties zijn glaucoom, waarvoor ik een Fellowship in het Oogziekenhuis Rotterdam gevolgd heb, en maculadegeneratie en staar.

Ik beschrijf mezelf als een arts die geniet van het contact met mensen. Ondanks de drukte neem ik de tijd goed te luisteren naar het verhaal van mijn patiënt. Want een prettige sfeer in de spreekkamer is fijn voor de patiënt en de arts!

Onderwijs is een passie van mij: ik geef les aan medische studenten in het LUMC. Tot 2016 ben ik daar onderwijs coördinator Oogheelkunde geweest. Ook begeleid ik de Coschappen in HMC Bronovo. Dit is ook terug te zien in de spreekkamer. Patiënten krijgen altijd duidelijke toelichting over wat zij hebben. Uitleg geven vind ik erg belangrijk. Hierdoor begrijpen patiënten waarom ze bepaalde middelen voorgeschreven krijgen en wat ze kunnen verwachten. Samen met de patiënt beslissen over zijn behandeling.

Onderscheidingen

 • 2016: Nominatie Beste Co-assistentschap, Universiteit Leiden
 • 2001: Gerrit Jan Mulder Prijs, Erasmus Universiteit, Rotterdam
 • 1996: Gordon Cressy Student Leadership Award, University of Toronto, Toronto, Canada
 • 1995:  Katherine Grace Baker Memorial Award, University of Toronto, Toronto, Canada

Publicaties

Van Rijn GA, Snoek C, Joosse M, Saxena R, Luyten GP. Implantation of Artisan phakic intraocular lens in three patients with oculocutaneous albinism. J Cataract Refractieve Surg. 2013 Oct;39(10):1604-8.

Saxena R, Boekhoorn S, Mulder PG, Noordzij B, van Rij G,  Luyten GP. Long-term follow-up of endothelial cell change after Artisan phakic intraocular lens implantation. Ophthalmology. 2008 Apr;115(4):608-613.

Bartels MC, Saxena R, van den Berg TJ, van Rij G, Luyten GP. The influence of incision-induced astigmatism and axial lens position on the correction of myopic astigmatism with the Artisan toric phakic intraocular lens.Ophthalmology. 2006 Jul;113(7):1110-7.

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

29061422901

Talen:

Engels, Frans, Nederlands

Specialisme

Oogheelkunde

Aandachtsgebieden

Algemene oogheelkunde, Maculadegeneratie
Operatieve interesses: Glaucoom, Cataract en Kleine ooglidcorrecties