dr. M.T.M. Kummeling

Uroloog

                                  dr. M.T.M. Kummeling

In 2002 ben ik met mijn artsexamen op zak gestart met werken bij de chirurgie en later bij de urologie in HMC. Na mijn opleiding in Rotterdam kwam ik in 2012 als uroloog weer in Den Haag op het vertrouwde honk terecht. Mijn collega’s en ik doen allemaal de basis urologische zorg, daarnaast heb ik me verdiept in de functionele urologie en endoscopische behandelingen van stenen in de urinewegen.

Incontinentie is geen levensbedreigend probleem, maar wel een sociaal zeer belemmerende klacht. Helaas rust er toch nog een taboe op om met je omgeving te praten over het hebben van urineverlies en ook blijkt dat een groot deel van de mensen met deze klachten niet naar de huisarts gaan. Mensen schamen zich vaak voor deze klacht en denken – ten onrechte- dat het erbij hoort en dat er niet veel aan te doen zal zijn. Helaas zijn niet alle klachten altijd helemaal op te lossen, maar vaak kunnen we een goede verbetering bewerkstelligen met ons multidisciplinaire team. De afgelopen jaren heb ik naast mijn werkzaamheden promotieonderzoek gedaan naar de rol van de plasbuis binnen overactieve blaasklachten, om ook vanuit wetenschappelijk perspectief een bijdrage te leveren in de behandeling van deze klachten.

Het hebben van een steen in de urinewegstenen komt vaak als een acuut en bijzonder pijnlijk probleem. Speciaal voor deze patiënten hebben ‘steenstraat' opgezet, een zorgpad waardoor we beeldvorming (vrijwel) acuut kunnen doen en veelal in staat zijn onze patiënten binnen 2 weken van hun steen te verlossen. We doen ons best om mensen zo snel en zo goed mogelijk te helpen!

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2011

BIG-nummer:

59057350101

Opleiding:

Geneeskunde doctoraal Groningen, artsexamen Leiden
Opleiding urologie in HMC en in Rotterdam (ErasmusMC en St Fransiscus Gasthuis)

Werkervaring:

Sinds 2002 werkzaam als arts/specialist in de zorg.
Eerste baan gestart in HMC in 2002

Promotie:

Urethral function in overactive bladder syndrome

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid kernteam CCIP
Lid Commissie kwaliteit NVU
Lid Commissie Kwaliteitsvisitatie NVU

Specialisme

Urologie

Aandachtsgebieden

Functionele urologie en stenen/endo-urologie

Wetenschappelijke artikelen & publicaties van deze specialist

PubMed is de algemeen toegankelijke biomedische databank van de NLM (National Library of Medicine).

PubMed.gov logo

Deze specialist op PubMed