dr. M.M. van den Berg

Kinderarts

 

“Ik word er blij van als door mijn werk kinderen weer beter worden en het gehele gezin weer goed functioneert”

                                  dr. M.M. van den Berg

“Na mijn studie Geneeskunde ben ik 4 jaar als arts-onderzoeker werkzaam geweest op de Poeppoli in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Daar heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van kinderen met ernstige verstopping en incontinentie. Hieruit volgde ook mijn promotieonderzoek en ik ben nog steeds actief in wetenschappelijk onderzoek op het gebied van maag-darmziekten bij kinderen.

Mijn opleiding tot kinderarts heb ik gedaan in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en aan het eind van mijn opleiding heb ik een periode in Jordanië gewerkt. Daar heb ik geleerd om met mensen van verschillende culturen samen te werken en dat heb ik als zeer dierbaar ervaren. Ik sta open voor diversiteit, daarom werk ik met veel plezier in dit ziekenhuis.  

Ik vind het belangrijk om er achter te komen wat de hulpvraag is en welke zorgen er zijn. Ik heb affiniteit met somatisch onverklaarde lichamelijke klachten. Graag help ik kinderen en ouders bij het vinden van een oplossing zodat het kind zijn normale leven weer kan oppakken en zich kan ontwikkelen tot een gezonde, goed functionerende jong volwassene.  Ik word er blij van als door mijn werk kinderen weer beter worden en het gehele gezin weer goed functioneert.”

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2016

BIG-nummer:

19060780201

Opleiding:

Studie geneeskunde aan Vrije Universiteit, Amsterdam
Opleiding specialist Wilhelmina Kinderziekenhuis, Universitair Medisch Centrum, Utrecht

Promotie:

Obstipatie bij kinderen, titel: “Constipation in children – abnormalities in colorectal function” Juni 2007, Universiteit van Amsterdam

Talen:

Arabisch, Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, sectie Kinder-maag-darm-leverziekten
Artsenfederatie KNMG, Taakgroep Kinderen van Vluchtelingen

Aandachtsgebieden

Algemene kindergeneeskunde en maag-darmziekten zoals buikpijn, obstipatie, incontinentie, misselijkheid, spugen of reflux