dr. L.E. Vos

Dermatoloog

“Samen met de patiënt kijk ik naar de beste behandeling”

                                  dr. L.E. Vos

"Als dermatoloog help ik mensen met huidkanker en voorstadia door behandelingen te bespreken en samen de behandeling op maat te kiezen: uitgaande van het individu. Door voorlichting in de spreekkamer en onder andere op de nationale ‘Verdachte Plekjes Dag’ die jaarlijks in mei wordt gehouden, maak ik mensen bewust van de goede en slechte invloeden van zonlicht.

Huidkanker is het meest voorkomende type kanker in de wereld. Het aantal mensen met huidkanker loopt nog steeds op. Doordat wij langer leven, meer reizen naar zonnige bestemmingen, en van een kleurtje in het gezicht houden, krijgen wij veel UV-licht op de huid. Door deze UV-stralen loopt de huid in de loop van de tientallen jaren schade op met huidkanker als gevolg.

Verder houd ik mij bezig met de dermatologie in de breedste zin: ontdekken van spataderen door middel van echo en behandeling met laser, voorkomen en behandelen van eczeem, psoriasis, acne en de minder vaak voorkomende huidafwijkingen. Veel van de huidziekten hebben een grote invloed op je geluksgevoel en het contact met anderen!

Wat mij motiveert om iedere dag voor u klaar te staan, is zien dat mensen door mij goed geholpen zijn door te luisteren en samen de juiste behandeling te kiezen."

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2009

BIG-nummer:

49049516701

Opleiding:

Geneeskunde Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
Opleiding specialist LUMC, Leiden
Klinisch epidemioloog NIHES studie Erasmus MC 1999-2002

Promotie:

Early determinants of cardiovascular risk in the young: two Dutch cohorts. Aan de Divisie Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns geneeskunde in het UMC Utrecht, 1999-2002

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Waarnemend opleider
Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV)
Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology (JEADV)
Benelux Vereniging voor Flebologie

Specialisme

Dermatologie

Aandachtsgebieden

Huidkanker (dermato-oncologie) en spataderen (flebologie)