dr. K.E. Boers

Gynaecoloog

“Ik wil vrouwen zo gezond en veilig mogelijk begeleiden”

                                  dr. K.E. Boers

“Mijn opleiding tot gynaecoloog startte ik in 2002 in MCH Bronovo. Na een jaar verdieping in de prenatale en echodiagnostiek in het LUMC, kwam ik in 2009 weer terug op het nest waar ik ben opgeleid. Ditmaal om te gaan werken als algemeen gynaecoloog. Dit werkt prettig, er heerst een goede sfeer met samenwerking binnen vele disciplines.

Naast de algemene gynaecologie is het voor mij een doelstelling om vrouwen zo gezond en veilig mogelijk te begeleiden bij een kinderwens, tijdens de zwangerschap en de bevalling. Samen met de eerstelijns verloskundigen proberen we voor onze patiënten continue zorg te leveren. Je probeert er zoveel mogelijk te zijn voor de mensen, in goede en soms ook slechtere of spannende tijden. Als mensen goed terug kunnen kijken op zo’n belangrijk moment in hun leven voelt dat als een geslaagde missie.

Naast de patiëntenzorg vind ik het uitdagend om de jonge arts-assistenten enthousiast te maken voor het vak en dat doe ik als plaatsvervangend opleider met veel plezier. Na mijn promotieonderzoek over groeivertraing tijdens de zwangerschap ben ik actief doorgegaan met onderzoek. Dat houdt de nieuwe generatie dokters en mijzelf bij de les!”

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2008

BIG-nummer:

09048736501

Opleiding:

Geneeskunde Rijksuniversiteit Leiden
Opleiding specialist Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Leiden, HMC Bronovo, Den Haag

Promotie:

Strategies in intrauterine growth restriction at term, 2012

Talen:

Duits, Engels, Frans, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Penningmeester werkgroep perinatale en maternale ziekten, Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)
Lid bestuur Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Haaglanden Medisch Centrum
Plaatsvervangend opleider gynaecologie HMC

Aandachtsgebieden

Medische zorg direct voor en na de geboorte (perinatologie), prenatale (echo)diagnostiek, ziekten bij de moeder (maternale ziekten), algemene gynaecologie