dr. J.M. Hoogendoorn

Chirurg

“Ons ziekenhuis wil u als patiënt altijd de beste zorg leveren, maar iedereen staat ook altijd open voor suggesties om het nog beter te maken” 

                                  dr. J.M. Hoogendoorn

“Het leuke van mijn vak is dat het heel gevarieerd is en er meestal een probleem is dat doelgericht behandeld kan worden. Enkele dagdelen per week staan we op de operatiekamer en de rest van de tijd zijn we aan het werk op de polikliniek, afdeling of Spoedeisende Hulp.

Ik vind het belangrijk de verschillende behandelmogelijkheden in úw specifieke situatie zorgvuldig uit te leggen en goed te luisteren naar uw vragen en wensen, waarna we samen de beste keuze kunnen maken.

Naast de algemene chirurgie ligt mijn focus vooral op de traumachirurgie en behandeling van littekenbreuken. Tijdens mijn opleiding tot arts ben ik begonnen met onderzoek naar de beste behandeling van open onderbeenbreuken, wat in 2002 heeft geleid tot mijn proefschrift. Aansluitend ben ik opgeleid tot algemeen chirurg. Omdat de opvang van traumapatiënten en de behandeling van botbreuken me altijd hebben gefascineerd, heb ik besloten me hierin in het buitenland te super specialiseren. Daarbij heb ik me volledig verdiept in complexere onderbeen-, enkel- en voetletsels. 

HMC spreekt me vooral aan omdat het ziekenhuis u als patiënt altijd de beste zorg wil leveren, maar iedereen ook altijd open staat voor suggesties om het nog beter te maken.

HMC heeft één van de grootste trauma-afdelingen van Nederland. In nauwe samenwerking met onze collega’s van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) behandelen we ook de meest complexe ongevalslachtoffers van de regio. Omdat we dagelijks ook veel voorkomende, minder ernstige letsels behandelen, hebben mijn collega’s en ik een enorme ervaring opgebouwd. Mede daardoor besef ik telkens weer dat wat op het eerste oog soms ‘eenvoudig’ lijkt, voor u als patiënt een enorme impact kan hebben. Daarom probeer ik u een zo realistisch mogelijk beeld te geven van wat u kunt verwachten van de behandeling en de uitkomsten daarvan. 

Ik doe veel wetenschappelijk onderzoek, voornamelijk naar de beste behandeling van enkelbreuken. Daardoor kunnen onze patiënten direct profiteren van de laatste medische ontwikkelingen.”

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2009

BIG-nummer:

49056386001

Opleiding:

Studie geneeskunde aan Universiteit Utrecht
Opleiding specialist heelkunde, Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) en Twenteborg Ziekenhuis, Almelo
Fellowship traumachirurgie HMC, Den Haag
Fellowship traumachirurgie, Groote Schuur Ziekenhuis, Kaapstad, Zuid-Afrika
Fellowship enkel-voetletsels, Harborview Medical Center, Seatlle, USA

Werkervaring:

Fellowship traumachirurgie HMC, Den Haag
Fellowship traumachirurgie, Groote Schuur Ziekenhuis, Kaapstad, Zuid-Afrika
Fellowship enkel-voetletsels, Harborview Medical Center, Seatlle, USA

Promotie:

Proefschrift: Ernstige onderbeenbreuken (the mangled lower leg), 2003

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Intern:
Voorzitter OE Heelkunde HMC
Gemandateerde Zorg OE Heelkunde HMC
Bestuurslid Stichting Extra Curriculaire Activiteiten Haagse Chirurgen (SEAHC)
Auditor HMC
Lid MT Universitaire Trauma Unit LUMC-HMC

Extern:
Lid werkgroep NVvH-richtlijn ‘Behandeling open crurisfractuur’
Lid werkgroep NVvH-richtlijn ‘Enkelfracturen’
Instructeur Advanced Trauma Life Support
Lid Bestuurs Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie

Aandachtsgebieden

Traumachirurgie