dr. J.D. Zindler

Radiotherapeut-oncoloog

                                  dr. J.D. Zindler

Sinds 2013 werk ik als radiotherapeut-oncoloog, eerst bij MUmc+ en MAASTRO Clinic in Maastricht en vervolgens bij het Erasmus MC in Rotterdam. Bij HMC werk ik sinds juli 2020.

Ik behandel tumoren in de hersenen en het hoofdhalsgebied met radiotherapie (bestralingen) en geef mijn patiënten een behandeling op maat. Belangrijk is dat de patiënt en ik samen praten over het doel, de duur en de bijwerkingen van behandelingsmogelijkheden. Hierbij geef ik advies en neemt de patiënt de uiteindelijke beslissing over zijn of haar behandeling, vaak in nauwe samenwerking met de neuroloog, neurochirurg en hoofdhals-chirurg. 

Ik ben bij HMC werkzaam, omdat de nieuwste behandelingsopties aangeboden kunnen worden zoals stereotactische radiotherapie, een combinatie van bestraling met chemotherapie en bestralingen met protonentherapie. Ook het persoonlijke contact met de patiënt en collega’s past bij mij en is voor mij belangrijk om zorg op maat te leveren in teamverband.

Om de uitkomst van behandelingen te verbeteren doe ik wetenschappelijk onderzoek en werk hiervoor samen met andere ziekenhuizen in binnen- en buitenland. Mijn afstudeeronderzoek heb ik gedaan in het Johns Hopkins Institute in Baltimore, VS. In 2017 heb ik mijn promotieonderzoek afgerond naar stereotactische radiotherapie voor patiënten met uitzaaiingen in de hersenen: http://bit.ly/2gZNyzC

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2013

BIG-nummer:

49065734901

Opleiding:

Studie geneeskunde: Erasmus Universiteit Rotterdam (1999 – 2006)
Opleiding specialist: Vrije Universiteit Amsterdam (2008 – 2013)

Afstudeeronderzoek Johns Hopkins University, Baltimore, Maryland, USA (2006)

Werkervaring:

Radiotherapeut MAASTRO Clinic Maastricht (2013-2018)
Radiotherapeut Erasmus MC Rotterdam (2018-2020)
Radiotherapeut Holland Proton Therapy Centre Delft (2018-heden)
Radiotherapeut Haaglanden MC Den Haag (juli 2020-heden)

Promotie:

Improving patient selection and outcome of stereotactic radiosurgery for brain metastases - 2017 Universiteit van Maastricht

Talen:

Duits, Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

ESTRO, EANO, EORTC, LWNO, LPRNO, LPRHHT, NVRO

Aandachtsgebieden

Hersen- en hoofdhalsoncologie