dr. H.M. Hazelbag

Klinisch patholoog

“U wilt snel een uitslag om te weten waar u aan toe bent”

                                  dr. H.M. Hazelbag

“De patholoog is de medisch specialist die schuilgaat achter de uitslag van het weefsel- of celonderzoek dat u krijgt van uw behandelend arts. Of het nu gaat om een knobbeltje in de borst waarin is geprikt, een huidbiopt dat is afgenomen vanwege een kleine tumor of eczeem, of een uitstrijkje van de baarmoederhals: dat onderzoeken wij in ons pathologie-laboratorium. Ik zorg voor de uitslag en stuur die aan de chirurg, dermatoloog of gynaecoloog.

Als patholoog ben ik gespecialiseerd in de ontstaanswijze van ziekten en ziektemechanismen. Ik ben speciaal geïnteresseerd in ziekten van de borst, in gynaecologie, keel-, neus- en oorziekten, nierziekten, en tumoren van het steun- en bewegingsapparaat. Daarnaast ben ik in HMC verantwoordelijk voor de opleiding van jonge artsen tot patholoog.

In ons laboratorium werken we snel en nauwkeurig. Als er bij u onderzoek wordt gedaan naar weefsel of cellen, is dat natuurlijk spannend. U wilt dan snel een uitslag om te weten waar u aan toe bent, maar dat moet wel de juiste uitslag zijn! Wij doen daar meestal 2 tot 5 werkdagen over. Naast een diagnose geeft onze uitslag vaak ook informatie over de verdere behandeling, en soms ook over de prognose van de ziekte.”

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

49044574101

Opleiding:

Studie geneeskunde: Universiteit Leiden
Opleiding specialist: Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Promotie:

: “On the histogenesis of adamantinoma of long bones”, 1996

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Opleider Pathologie (B-opleiding, gelieerd aan LUMC)
Secretaris Concilium Pathologicum
Lid Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP)
Lid European Society of Pathology (ESP)
Lid International Academy of Pathology (IAP)

Specialisme

Pathologie

Aandachtsgebieden

Mammapathologie (borstkanker), gynaecopathologie, hoofdhalspathologie, bot- en weke delen pathologie, Nefropathologie (nierziekten)