dr. H.J. Arwert

Revalidatie-arts

                                  dr. H.J. Arwert

Ik zie voornamelijk patiënten met een langdurig probleem van het houding- en bewegingsapparaat en/of cognitieve problemen op neurologische basis. De problemen ontstaan door bijvoorbeeld een ongeval, een beroerte of een aandoening zoals MS of Parkinson.

Tijdens het spreekuur maak ik met de patiënt helder wat het belangrijkste probleem is en welke oplossing of behandeling daarvoor geschikt is. Soms gaat het om hele praktische hulpmiddelen of voorzieningen, vaak is er ook een vorm van oefening of therapie noodzakelijk. Die behandeling zoeken we op de best passende plek. Dat kan zijn in de eerste lijn bij een behandelaar bij u in de buurt of bij Basalt Revalidatie, het revalidatiecentrum in de regio Haaglanden.

De revalidatiegeneeskunde in ons ziekenhuis sluit aan op de speerpunten van HMC (zoals traumatologie, neurovasculair centrum). Het is echt een stadsziekenhuis in een sterk internationaal gerichte stad. We zien patiënten uit alle windstreken en uit alle lagen van de maatschappij. Het is daarmee een uitdagend vak in een dynamische omgeving.

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

1997

BIG-nummer:

99019722101

Opleiding:

OOR Leiden (Delft, Den Haag, Katwijk/Leiden)

Werkervaring:

Vanaf 1997: Sophia Revalidatie en Bronovo
Vanaf 2002 in het Westeinde Ziekenhuis
Momenteel combinatiefunctie HMC Westeinde en Basalt Revalidatie

Promotie:

2018: Longterm consequences of stroke (Leiden Universiteit)

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Bestuurslid VRA
Werkzaam bij Innovation, Quality & Research van Basalt Revalidatie
Bestuurslid Stichting Revalidatie Impact