dr. G.C.W. de Ruiter

Neurochirurg

"Voor mijn patiënten wil ik mij altijd maximaal inzetten"

                                  dr. G.C.W. de Ruiter

Godard de Ruiter is sinds 2012 neurochirurg in HMC in Den Haag. Naast geneeskunde, waarbij hij in 2003 cum laude zijn dokterstitel behaalde, studeerde hij ook af in biomedische wetenschappen. Na beide studies werkte hij twee jaar op de afdeling neurochirurgie van de Mayo Clinic Rochester in de Verenigde Staten en vervolgde hij zijn opleiding tot neurochirurg in het Medisch Centrum Haaglanden.

Godard is gespecialiseerd in wervelkolom- en perifere zenuwchirurgie en één van de jongere chirurgen binnen Neurospine. Hij werd neurochirurg omdat het zenuwstelsel, als aansturing van het bewegingsapparaat, hem altijd al bijzonder heeft geïnteresseerd en het – vaak minutieus – opereren hem fascineerde. Maar hij werd arts vanwege de menselijke kant van zijn vak, hij graag mensen begeleidt in hun ziek zijn en zich daar altijd maximaal voor wil inzetten.

Naast zijn werkzaamheden als chirurg is hij als biomedisch wetenschapper betrokken bij diverse wetenschappelijke onderzoeken. Zo werkt hij momenteel aan de ontwikkeling van een nieuwe zenuwbuis.

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2012

BIG-nummer:

89061306801

Opleiding:

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Leiden
Opleiding specialist HMC Den Haag

Werkervaring:

HMC Den Haag
Mayo Clinic Rochester in de Verenigde Staten

Promotie:

Misdirection And Guidance Of Regenerating Motor Axons After Experimental Nerve Injury And Repair (2013)

Talen:

Engels, Nederlands

Aandachtsgebieden

Complexe wervelkolomchirurgie (hernia)en perifere zenuwchirurgie