dr. B.A. in 't Veld

Anesthesioloog-pijnspecialist

"Je blijft altijd de vraag stellen waarom je iets doet, is dit de beste manier en kan het nog beter?"

"Kwaliteit van de anesthesie heeft mijn warme aandacht. Elke dag probeer ik direct of indirect de anesthesie in ons ziekenhuis een klein beetje verder te brengen. In HMC wordt een breed scala aan ingrepen uitgevoerd. Het is oprecht een kunst om bij alle verrichtingen de optimale vorm van anesthesie te geven. Kwaliteit ligt in omgang met en voorbereiding van patiënten op hun operatie, in de anesthesie tijdens de operatie en vervolgens ook in de zorg na de operatie (bijvoorbeeld de pijnbestrijding). Via opleiding van jonge anesthesiologen, onderzoek van en naar verbetering van zorgprocessen en bijsturing van anesthesiologisch beleid in het algemeen en ook via continue bij- en nascholing van mijzelf, maak ik de zorg elke dag een stukje beter.

Dankzij de zo genoemde multimodale anesthesie herstellen patiënten sneller en hebben zij minder last van bijwerkingen en complicaties.  Als voorbeeld gelden de oncologische operaties maar ook de bariatrische chirurgie (gastric bypass operaties) en  bijvoorbeeld bij knievervangende operaties zie je hier in de praktijk de resultaten van.  Kwaliteitsverbetering in de anesthesie is niet mogelijk zonder goede samenwerking met bijvoorbeeld de chirurgie, neurochirurgie en orthopedie. Bundeling van krachten is hier van essentieel belang.

Wetenschap is belangrijk voor de ontwikkeling van het specialisme. Als opleider stimuleer ik daarom wetenschappelijk onderzoek bij onze arts-assistenten. Opleider zijn houdt me kritisch. Je blijft altijd de vraag stellen waarom je iets doet, is dit de beste manier en kan het nog beter?"

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

39041535401

Opleiding:

Geneeskunde: Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
Anesthesiologie: Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Promotie:

Pharmacological prevention of dementia. A pharmacoepidemiological approach in the Rotterdam Study (2000).

Talen:

Duits, Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Opleider
Lid van de opleidings- en examencommissie van de Nederlands Vereniging voor Anesthesiologie
Lid van het Concilium Anaesthesiologicum
Lid van het dagelijks bestuur van de vakgroep Anesthesiologie
Lid commissie Individueel Functioneren Medisch Specialisten, HMC

Aandachtsgebieden

Pijngeneeskunde, opleiding en onderzoek