dr. A.Y. Verbeek-de Kanter

Radiotherapeut-oncoloog

"Ik zoek continu naar verbetering en vernieuwing van de zorg"

                                  dr. A.Y. Verbeek-de Kanter

“Na mijn opleiding tot radiotherapeut-oncoloog heb ik mij gespecialiseerd in de radiotherapeutische behandeling van borstkanker en hersentumoren. Patiëntenzorg blijft het mooiste van mijn vak, daarnaast houd ik mij bezig met opleiding en zoek ik continu naar verbetering en vernieuwing van de zorg.

Borstkanker
De afgelopen jaren is er veel verbeterd in de radiotherapeutische zorg voor vrouwen met borstkanker. HMC heeft een gespecialiseerd team voor de behandeling van patiënten met borstkanker. Als borstkankerbehandelteam streven we naar een zo goed mogelijke behandeling met zo min mogelijk bijwerkingen. Daarom hebben wij de gedeeltelijke borstbestraling in Nederland geïntroduceerd. Wij zijn, samen met het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, 1 van de 2 centra in Nederland waar we op de operatiekamer een eenmalige bestraling kunnen geven aan vrouwen die aan bepaalde criteria voldoen. Onze ervaring is dat dit niet alleen 16 behandeldagen scheelt, maar onder andere ook goed is voor kwaliteit van leven en cosmetiek.

Neuro-oncologie
HMC is voor de behandeling van hersentumoren hèt regionale ziekenhuis met wereldwijde erkenning. We zijn landelijk benoemd tot expertisecentrum. Om deze status te behouden investeren we veel in nieuwe technieken, studies naar nieuwe behandelingen en de begeleiding van de patiënt en zijn naasten. 

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

69046369901

Opleiding:

Geneeskunde: Erasmus Universiteit Rotterdam
Opleiding specialist: Erasmus Rotterdam, locatie Daniel den Hoed

Promotie:

Sentinel node procedure for breast cancer: training, safety, reliability and follow-up aspects (2006)

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO)
European Society for Radiotherapy & Oncology (ESTRO)

Aandachtsgebieden

Neuro-oncologie (hersentumoren), borstkanker (mammacarcinoom)