dr. A.R. Deenik

Orthopedisch chirurg

                                  dr. A.R. Deenik

"Orthopedie is een dynamisch en leuk vak. Het is boeiend om verschillende patiënten, van jong tot oud, sportief of niet, te helpen in hun herstel tot bewegen. De technische ontwikkelingen helpen ons om patiënten beter en sneller te laten herstellen. Ik ben gespecialiseerd in het herstellen van schade aan de knie veroorzaakt door een sportblessure, ongeval of slijtage (artrose) en (voor)voet afwijkingen. 

Kijkoperaties

De technieken die we gebruiken bij een kijkoperatie (arthroscopische technieken) zorgen voor betere resultaten van operaties. We kunnen met deze techniek de schade nauwkeuriger beoordelen én behandelen. En dat leidt weer tot beter en sneller herstel van de patiënt. Bovendien houdt de patiënt een natuurlijk gewricht bij herstel van kruisband of meniscus via een kijkoperatie. 

Artrose

Mensen worden steeds ouder en willen graag actief blijven. Daarom kiezen we bij de behandeling van artrose aan de knie niet voor een kortetermijnoplossing, maar voor een langetermijnstrategie. Dat begint met het verbeteren van de functies van de eigen knie van de patiënt. Als dit tekort schiet, zijn er verschillende mogelijkheden tot behandeling van kniesparende operaties tot plaatsing van protheses. 

Gezamenlijke besluitvorming

Ik vind het belangrijk om goed te onderzoeken wat de klachten en verwachtingen van de patiënt zijn en te bespreken wat een orthopedische operatie kan bieden, maar ook wat beperkingen kunnen zijn. Hiermee kunnen we tot een behandeling komen die het best aansluit bij de verwachtingen van de patiënt. 

Onderzoek

Er zijn op ons vakgebied veelbelovende, nieuwe ontwikkelingen. We vinden het dan ook belangrijk om deze nauwlettend te volgen én te onderzoeken of deze ontwikkelingen ook in de dagelijkse zorg voor onze patiënten meerwaarde heeft.

Publicaties

Zie www.pubmed.com voor een volledig overzicht.

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2006

BIG-nummer:

49046429901

Opleiding:

Geneeskunde: Universiteit van Amsterdam
Orthopedie: Academisch Ziekenhuis Maastricht, Sittard, Heerlen
Fellowship: Kniechirurgie en traumatologie Radboud UMC

Promotie:

Proefschrift: Hallux valgus: Preoperative criteria and surgical outcome in 2015 (analyse van invloeden en chirurgische uitkomsten op hallux valgus (een scheve teen)

Talen:

Duits, Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Leermeester Verpleegkundig Specialist

Aandachtsgebieden

Behandeling knie door sportletsel: voorste kruisbandreconstructie, meniscusbehandeling via een kijkoperatie
Behandeling slijtage (artrose) knie: halve en hele knieprothese en standscorrectie
Aandoeningen aan de (voor)voet: voorvoetcorrectie

Wetenschappelijke artikelen & publicaties van deze specialist

PubMed is de algemeen toegankelijke biomedische databank van de NLM (National Library of Medicine).

PubMed.gov logo

Deze specialist op PubMed