D.T. Nguyen

Plastisch chirurg

"Ik hecht er veel waarde aan dat u zich als patiënt op uw gemak voelt en met al uw vragen bij mij terecht kunt"

                                  D.T. Nguyen

Als plastisch chirurgen houden we ons hoofdzakelijk bezig met vorm- en functieherstellende operaties.  Hand- en polschirurgie is een onderdeel van de plastische chirurgie die voornamelijk gericht is op functiebehoud dan wel verbetering van functie van de hand en pols. Op dit gebied heb ik mij onder andere toegelegd.

De hand is een fascinerend orgaan dat we als werk- en zintuig gebruiken in alles wat we doen. Een intrigerend samenspel van botten, spieren, ligamenten, pezen en zenuwen zorgen ervoor dat we onze handen kunnen gebruiken zoals we gewend zijn. Indien alles naar behoren werkt, is er niets aan de hand. Is dit niet het geval, dan kunt u pijnklachten en hinder ondervinden of in sommige gevallen zelfs uw hand niet (naar behoren) gebruiken. Het kan gaan om een relatief onschuldige peesontsteking of zenuwbeknelling, slijtage van de hand en pols, tot aan ongevallen waarbij letsel is opgetreden van structuren in de hand, zoals pezen, zenuwen en botten. 

In sommige gevallen volstaat een conservatieve behandeling; in andere gevallen is een operatieve ingreep noodzakelijk om u van uw klachten af te helpen.

Ik hecht er veel waarde aan dat u zich als patiënt op uw gemak voelt en met al uw vragen bij mij terecht kunt. Ik neem de tijd en bespreek eerlijk wat ik  wel en niet voor u kan betekenen, zodat u altijd weet waar u aan toe bent en wat u van mij kunt verwachten. 

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2017

BIG-nummer:

29908466601

Opleiding:

Geneeskunde: Rijksuniversiteit Groningen
Plastische, Reconstructieve en Handchirurgie:
- Catharina Ziekenhuis Eindhoven
- Maxima Medisch Centrum Veldhoven
- Universitair Medisch Centrum Maastricht
- Chang Gung Memorial Hospital, Taipei Taiwan
- Great Ormond Street Hospital, London UK
- European Board Certified Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgeon (EBOPRAS)
- European Board Certified Hand Surgeon (FESSH)

Talen:

Engels, Nederlands, Vietnamees

Aandachtsgebieden

Algemene plastische chirurgie, Hand- en polschirurgie, Reconstructieve ( micro)chirurgie, Esthetische chirurgie