C.P. Liskamp

Radiotherapeut-oncoloog

                                  C.P. Liskamp

"Ik vind het enorm waardevol patiënten in een moeilijke tijd in hun leven zo goed mogelijk te begeleiden. De beste behandeling is voor iedereen anders; samen de juiste keuze maken is de eerste stap. 

Daarnaast vind ik het waardevol om te zorgen dat iemands leven niet langer dan nodig, in het teken staat van zijn ziekte. Zo min mogelijk bijwerkingen en zo kort en weinig mogelijk naar het ziekenhuis voor behandeling zijn daarin belangrijk. Moderne bestralingstechnieken zoals inwendige bestraling (brachytherapie) en stereotactische radiotherapie helpen hierbij en worden in HMC veelvuldig toegepast. Met deze technieken kunnen we veel preciezer bestralen, vaak in minder bestralingsbehandelingen en met minder bijwerkingen. Prostaatkanker, bijvoorbeeld kunnen we tegenwoordig in meest voorkomende gevallen, in slechts 5 bestralingsbehandelingen behandelen. 

Verder span ik mij graag in om nieuwe behandelmethoden of behandelschema’s uit belangrijke nationale en internationale onderzoeken snel beschikbaar te stellen voor de patiënten in onze regio. Het is heel leuk om actief bij te dragen aan het onderzoek naar de meerwaarde van een nieuwe techniek, zoals bijvoorbeeld de HDR salvage brachytherapie voor patiënten met teruggekeerde prostaatkanker of bijvoorbeeld gerichte bestraling van beperkte uitzaaiingen te kunnen aanbieden. De ervaring die ik heb opgedaan in het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam helpt daarbij."

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2017

BIG-nummer:

39915752301

Opleiding:

RadboudUMC Nijmegen

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

NVRO
ESTRO
LPRU

Aandachtsgebieden

Urologische tumoren (in- en uitwendige bestraling), stereotactische radiotherapie en borsttumoren> Nevenaandachtsgebied longtumoren