C. Meyer

Fysiotherapeut

Ik ben Chantal Meyer en ik ben per 1 mei 2020 gestart als oncologisch fysiotherapeut bij HMC Antoniushove. Na 19 jaar werkzaam te zijn geweest als manueel, tevens (oncologisch) fysiotherapeut, waarvan 14 jaar als (mede) eigenaar werd het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Mijn focus ligt op de fysiotherapeutische zorg t.b.v. oncologische patiënten en ik hoop hiermee mijn steentje bij te dragen aan de totale zorg en ontwikkeling voor deze kwetsbare doelgroep.

Ik ben een therapeut die wordt omschreven als betrokken, sociaal, hardwerkend, geïnteresseerd, empathisch, coachend, kortom; een fysiotherapeut die luistert met handen en hart.

Ik probeer met mijn kennis en kunde over de ziekte zo goed als mogelijk de behandelingen uit te voeren en de laatste ontwikkelingen in de oncologie frequent te volgen. Communicatie met de oncologische patiënten vind ik heel belangrijk, zoals onder andere het bespreken van bijvoorbeeld de korte- en lange termijn gevolgen van de medische behandeling voor een patiënt.

Als therapeut heb ik een signaleerfunctie en dat vind ik binnen mijn vak heel belangrijk. Het letten op andere symptomen of klachten indien deze zich voordoen. In overleg met de patiënt probeer ik te kijken of het nodig is gepaste hulp in te schakelen van een zorgprofessional uit een andere discipline, zodat je het zicht houdt op wanneer een overleg met de oncologieverpleegkundige, specialist of huisarts in het ziekenhuis nodig is.

Ik vind zelfontwikkeling en uitdaging heel belangrijk. Momenteel volg ik de opleiding “Master of Science Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met de Pre-master Lymfologie & Oncologie” aan de Universiteit van Brussel. Na afronding van dit mastertraject hoop ik de wetenschappelijke inzichten in de praktijk te kunnen toepassen.

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

99055839104

Talen:

Engels, Nederlands

Specialisme

Fysiotherapie