C.E. de Vries-Verweij

Diëtist

“Voeding is een veelzijdig onderwerp”

                                  C.E. de Vries-Verweij

“Al meer dan 25 jaar werk ik met veel plezier als diëtist bij HMC. Ik ben begonnen als stagiair op de afdeling diëtetiek en ben tegenwoordig één van de senioren van deze afdeling. Het werk van een diëtist heeft grote ontwikkelingen doorgemaakt. Dossiers waren in de eerste jaren schriftelijk, nu al jaren digitaal. Hierdoor heb ik als diëtist toegang tot alle medische informatie: van bloeduitslagen tot de verslagen van bezoeken bij specialisten. Zo kan ik een op de persoon aangepast voedingsadvies geven, uiteraard na eerst met de patiënt in gesprek te gaan.

Daarnaast zijn er voortdurend nieuwe ontwikkelingen in de kennis over voeding en de invloed ervan op gezondheid en ziekte. Ik breng patiënten graag op de hoogte van betrouwbare informatie. Voeding is een veelzijdig onderwerp dat ik boeiend en uitdagend blijf vinden.

HMC behandelt een groot aantal ziekten, waardoor ik mij breed ontwikkeld heb. Voorheen lag voor mij het accent op kindervoeding, tegenwoordig richt ik mij meer op nierziekten. De komende jaren wil ik aandacht geven aan de onderbouwing van de behandeling door voeding.

Woorden die mij karakteriseren zijn: vriendelijk, geïnteresseerd en behulpzaam.”

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

1992

Opleiding:

HBO Voeding & Diëtetiek, Academie de Laan, Den Haag
Post -HBO Kindervoeding en diëtetiek
Post-HBO Senior medewerker
Post-HBO Nierziekten


Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Geregistreerd bij Kwaliteitsregister Paramedici Diëtisten

Specialisme

Diëtetiek

Aandachtsgebieden

Senior diëtist
Nierziekten, kindergeneeskunde