C.A.M. Boon-Appelman

Overgangs- en zwangere consulent

                                  C.A.M. Boon-Appelman

"Als verpleegkundige ben ik bijna 30 jaar werkzaam in de ouder- en kindzorg. Ik heb als verpleegkundige op verloskamers in diverse ziekenhuizen en bij het Centrum voor Jeugd en Gezin gewerkt.

Vanaf 2013 werk ik met veel plezier op de polikliniek Verloskunde bij HMC Westeinde. Tijdens de zwangerschap kom ik de aanstaande moeder minimaal op twee momenten tegen.

In het begin van de zwangerschap ligt de nadruk op een gezonde leefstijl. Goede voeding, beweging, ontspanning, stress, niet roken en geen alcohol gebruiken tijdens de zwangerschap wordt besproken. Zo nodig wordt er hulp van andere organisaties ingezet.

Bij ongeveer 30 weken zwangerschap ligt de focus op de bevalling, geboorte van de baby en wat daarbij nodig is in de persoonlijke omgeving. U kunt altijd een afspraak met mij maken en contact kan fysiek, per mail of telefonisch.

Daarnaast geef ik als verpleegkundig overgangsconsulent sinds februari 2021 adviezen bij overgangsklachten. De klachten worden in kaart gebracht, informatie over de overgangsperiode gegeven en adviezen om de hinderlijke klachten te verminderen. Aan het einde van het gesprek worden de persoonlijke adviezen samen met de gynaecoloog besproken en eventuele medicijnen voorgeschreven. Voor dit consult is een verwijzing van de huisarts nodig.

Als geaccrediteerd Stoppen met roken coach kan ik u ondersteunen bij het stoppen met roken tijdens het zorgtraject bij de gynaecoloog.

Het leuke van mijn werk is dat ik mensen begeleid in bijzondere periodes in het leven."

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

1997

BIG-nummer:

19007916130

Opleiding:

HBO-V, gynaecologie/obstetrie specialisatie
Verpleegkundig overgangsconsulent
Stoppen met roken coach

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lidmaatschap:
Vereniging verpleegkundig overgangsconsulenten

Registratie:
Kabiz, kwaliteitsregister Stoppen met roken coach

Aandachtsgebieden

Leefstijl in de zwangerschap, begeleiding stoppen met roken en verpleegkundig overgangs consulent