A. van Sonderen

Neuroloog

                                  A. van Sonderen

Voor het stellen van een neurologische diagnose en voor een goede behandeling van de patiënt is het patroon van de klacht essentieel. Daarom doe ik in de spreekkamer mijn uiterste best om samen met de patiënt zijn of haar verhaal zorgvuldig door te nemen. Daarnaast is het neurologisch onderzoek van de hersenzenuwen, spieren en reflexen van belang. Met de informatie uit de spreekkamer is het daarna goed mogelijk een diagnose te stellen, of gericht aanvullend onderzoek te doen. Scans bekijk ik samen met de patiënt, zodat ik kan uitleggen wat er wordt gezien. 

Ik vind het belangrijk om de verschillende behandelopties aan de patiënt voor te leggen, zodat we samen een keuze kunnen maken die voor de individuele patiënt geschikt is. Daarbij houd ik rekening met de invloed van de klachten op het dagelijkse functioneren, en met de persoonlijke voorkeuren van de patiënt. Ook daar moet in de zorg ruimte voor zijn. 

Naast de zorg voor volwassenen heb ik iedere week een spreekuur voor kinderen en jongeren met neurologische klachten. Graag stel ik kinderen op hun gemak. Ik probeer in begrijpelijke taal uit te leggen wat we gaan doen of wat er aan de hand is. In de goede setting kunnen ook kinderen duidelijk maken waar zij last van hebben, zodat wij hen goed kunnen helpen. 

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2018

BIG-nummer:

19913947801

Opleiding:

Studie geneeskunde: LUMC, Leiden
Opleiding specialist: Haga Ziekenhuis, Den Haag

Promotie:

Autoimmune encephalitis: the clinical value of antibodies directed to extracellular antigens 2018

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN)
Nederlandse Vereniging voor Immunologie (NVVI)
Nederlandse Vereniging voor Kinderneurologie (NVKN)

Specialisme

Neurologie

Aandachtsgebieden

Auto-immuunziekten, kinderneurologie