A.V. Steenmeyer

Orthopedisch chirurg

                                  A.V. Steenmeyer

"Het mooie van ons vak is dat je snel resultaat ziet. Het lukt in de meeste gevallen goed om de patiënt binnen afzienbare tijd daadwerkelijk weer in beweging te krijgen. En daarmee verbetert vaak de kwaliteit van leven voor de patiënt. Ik zie het als een groot voorrecht dit werk te mogen doen.

Recept

Blijven bewegen is het recept om gezond te blijven, zowel fysiek als mentaal. Daarom valt het veel patiënten ook zwaar als zij in hun bewegingen beperkt worden. Dat speelt nog meer voor ouderen: hun wereld wordt al snel kleiner en kleiner. Gelukkig kunnen we veel doen om patiënten weer in beweging te krijgen; door gebruik te maken van nieuwe technologieën, door de juiste materiaalkeuze, door samenwerking met andere artsen en fysiotherapeuten.

Ommezwaai

We profiteren als specialisme van ontwikkelingen in wetenschap en technologie. De toepassing van (on)gecementeerde gewrichtsprotheses is een voorbeeld van de enorme stappen vooruit die de afgelopen jaren gezet zijn. Zo’n prothese zit direct bij de operatie al heel stevig vast en leidt tot minder hersteloperaties. Met deze protheses zijn we in staat onze patiënten ook op de lange termijn een goed perspectief te bieden."

Publicaties

co-auteur: in EFORT Reference in Orthopaedics and Traumatology 2012, Total Hip Arthroplasty,Wear behavior of different Articulations; ‘Oxidation Prevention with Vitamin E in HXLPE Isoelastic Monoblock Pressfit Cup: Preliminary Results’.

 

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

1985

Opleiding:

Geneeskunde: Universiteit Leiden
Orthopedie: Radboud Universitair Medisch Centrum
Overig: fellowship Radboud Universitair Medisch Centrum

Talen:

Duits, Engels, Frans, Nederlands

Aandachtsgebieden

Behandeling artrose (slijtage) van knie en heup

Wetenschappelijke artikelen & publicaties van deze specialist

PubMed is de algemeen toegankelijke biomedische databank van de NLM (National Library of Medicine).

PubMed.gov logo

Deze specialist op PubMed