A. Teplova

Revalidatie-arts

                                  A. Teplova

In de loop van mijn carrière ben ik steeds meer gefascineerd geraakt door het menselijke lichaam en brein, het vermogen van een mens tot herstellen en/of aanpassen. De wilskracht en het doorzettingsvermogen spelen hierbij een belangrijke rol.

Revalidatie is het samen met patiënt zoeken naar een behandeling die bij haar/hem past om het maximale eruit te halen. Het is een bijzondere taak om als revalidatiearts, al dan niet met behulp van een revalidatieteam, het behandelproces te mogen begeleiden en te stimuleren om een patiënt beter te laten functioneren. De kracht van revalidatie is het samenwerken, naar elkaar luisteren en van elkaar leren.  

Sinds 2017 werk ik met veel plezier in HMC. Dit is een groot en dynamisch ziekenhuis waar veel expertise aanwezig is met verschillende aandoeningen. Het samenwerken en korte lijnen met andere specialisten is inspirerend en helpt me verder als hulpverlener te ontwikkelen. Door de betrokkenheid bij het wetenschappelijk onderzoek hoop ik nog meer bijdrage te leveren aan de efficiëntie van de zorg en tevredenheid van onze patiënten. 

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2012

BIG-nummer:

29066112101

Opleiding:

Revalidatiegeneeskunde: OOR Leiden (Rijnlands revalidatie Centrum, LUMC)
Klinische Epidemiologie: Universiteit van Amsterdam

Werkervaring:

2012-2016 Sophia Revalidatie (tegenwoordig Basalt Revalidatie) en Lange Land ziekenhuis in Zoetermeer
Vanaf 2017 in HMC Westeinde

Talen:

Engels, Nederlands, Russisch

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid werkgroep Parkinson van Vereniging revalidatieartsen Nederland

Aandachtsgebieden

Niet aangeboren hersenletsel (NAH), CVA, SAB, Parkinson, neuromusculaire aandoeningen, volwassenen met Cerebrale parese en spasiticiteitsbehandeling (waaronder botuline toxine); NAH en fysieke klachten bij reddingswerkers (politieagenten).