A. Ramdhani

Geestelijk verzorger

“Mensen zijn op zoek naar een luisterend oor”

                                  A. Ramdhani

"Ik ben een geestelijk verzorger met een Hindoe-achtergrond. Ik put veel uit mijn eerdere werkervaring als geestelijk verzorger bij Justitie en in de psychiatrie. Naast mijn werkzaamheden in de zorg, ben ik als voorganger verbonden aan de Hindoetempel in de Schilderswijk en zo nauw betrokken binnen de Hindoegemeenschap van Den Haag en omstreken.

Het werk in HMC omvat individuele begeleiding van patiënten en hun naasten. Daarnaast houd ik me ook bezig met ethiek en multiculturaliteit. Ook geef ik advies aan en cursussen voor HMC-medewerkers op het gebied van religieuze diversiteit.

In ons team zetten we ons maximaal in om patiënten en medewerkers te ondersteunen waar dat mogelijk is. Het gaat niet alleen om religie of cultuur, maar meer om levensvragen en zingeving in situaties waar ieder mens breekbaar kan zijn. Ik merk dat mensen op zoek zijn naar een luisterend oor om hun lijden vanuit hun achtergrond bespreekbaar te maken. Onze taak is om die ruimte te geven. Mijn werk kan ik dan ook omschrijven als zeer dankbaar werk.”

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

1992

Opleiding:

Pandit geestelijk verzorger in India (University of Delhi)
(Pastoraal Psychologische Leerplan (PPL)
Introductieweek Klinische Pastorale Vorming (KPV)
Zorg en ethiek

Werkervaring:

Eerste werkervaring bij Justitie en Parnassia

Talen:

Engels, Hindi, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Nederlandse Raad voor Hindoe Geestelijken
Voorganger Hindoetempel SSSDS te Den Haag

Aandachtsgebieden

Dialyse-patiënten
Hindoe patiënten