A. Kronenburg

Neurochirurg

                                  A. Kronenburg

Ik studeerde geneeskunde in Maastricht en deed mijn opleiding tot neurochirurg in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Momenteel werk ik in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en in het Spaarne Ziekenhuis als neurochirurg, met speciale interesse in de vasculaire en schedelbasis neurochirurgie. Ik maak deel uit van het Universitair Neurochirurgisch Centrum Holland (UNCH).

Op dit moment rond ik mijn promotieonderzoek af, waarbij ik onderzoek heb gedaan naar de ziekte van moyamoya, een aandoening in de hersenen waarbij de grote slagaders in de hersenen vernauwen bij kinderen en vaak jongvolwassenen. Op wetenschappelijk gebied werk ik ook samen met de neurochirurgische afdelingen in Lenox Hill Hospital NYC en New York University (NYU), en de University Children’s Hospital Zurich, Switzerland.

Daarnaast ben ik co-auteur van het kinderboek: ‘Puck en moyamoya’; een therapeutisch verhaal voor kinderen met problemen die voortkomen uit moyamoya en die mogelijk een hersenoperatie gaan krijgen of hebben ondergaan.

Verder ben ik secretaris van de kwaliteitscommissie van de Nederlandse Vereniging Voor Neurochirurgie (NVVN).

Opleiding & ervaring

BIG-nummer:

49912250001

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Secretaris van de kwaliteitscommissie van de Nederlandse Vereniging Voor Neurochirurgie (NVVN)

Specialisme

Neurochirurgie

Aandachtsgebieden

Vasculaire en schedelbasis neurochirurgie

Wetenschappelijke artikelen & publicaties van deze specialist

PubMed is de algemeen toegankelijke biomedische databank van de NLM (National Library of Medicine).

PubMed.gov logo

Deze specialist op PubMed